Bakan Yazıcı'ya çağrı !

RİDEF'TEKİ GELİŞMELER RİZE'Yİ ÜZÜYOR !

YÖREDEN HABER 8.08.2013 19:00:00 22 0
Bakan Yazıcı


Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı’ya

Rize’nin sorunlarıyla yakından ilgilendiğinizi biliyoruz. Aşağıda birçok sitede olduğu gibi Rizeliler haber sitesinde yayınlanan yazıyı mutlaka okuduğunuzu düşünerek kaçkar53.com olarak size bu çağrıyı yapmayı uygun bulduk.

DEĞERLİ BAKANIMIZ

Rize, tarihi ile köklü bir ilimizdir. Bu ilimiz Ülkenin gündemini tayin eden Sayın Başbakanımız ve diğer başbakanlarımız ile siz değerli bakanlarımızı yetiştirmiş bir ilimizdir. Rize her daim gündemde yer almıştır. Bu ilimizde birçok sivil toplum kuruluşları ülkemizin her yanına dağılmış, dürüst ve vatanseverlik anlayışı ile diğer illere örnek olmuş bir kenttir. Başkent başta olmak üzere ülkenin anakent, kentlerinde düzenlenen “RİZE GÜNLERİ ”ile örgütlü kuruluşların da öncüsü olmuştur. Buna rağmen Başkentte Kurulu bulunan RİDEF çatısı altında yaşanan gelişmeler bizleri derinden üzmektedir. İki başlı bir yönetim olduğu basın yayın kuruluşları tarafından dile getirilmektedir. RİDEF çatısı altında görev alan değerli bürokrat kardeşlerimiz arasında yaşanan bu olumsuz tablo Rize’ye yakışmıyor. Dürüst ve çalışkan bu bürokratlarımız aynı çatı altında Rize için gayret gösterirken neden bu ayrı ve gayrılığa düştüler? Ülkemizin mayası Rize, ayrı ve gayrılığa kaldıramaz. Birbirini tanıyan, aynı çatı altında uzun süre dertlerini ve kederlerini paylaşan bu değerli bürokratlarımızın “ortak nokta” bulup bir araya gelememelerine üzülüyoruz. Çok küçük meseleleri dağvari büyüterek sorun varmış görüntüsü vermek doğru değildir. Biz taraf değiliz. Olmayız da. Bizim için asıl olan Rize’nin öz menfaatleridir. Umuyorum ki bu değerli temsilcilerimizin de amacı budur. Sayın Bakanım siz ve diğer vekillerimiz ülkemizin en kritik meselelerini çok basit usullerle tecrübenizle çözüyorsunuz. Bu meseleyi de çözüme kavuşturmanızı rica ediyoruz. Şu an için belki yasal olarak “tek” gibi gözüken dernek yönetimi, basına yansıdığı kadarıyla çiftmiş algısın varmış gibi gözüküyor. Bu Rize ve ilçelerinde, Tüm ülkeye yayılmış Rizeliler için üzüntü ile karşılanıyor. Sayın bakanım İki başkan varmış gibi basına yansıyan bu değerli bürokratlarımızı bir araya getirip sorunları çözmenizi talep ediyoruz. Bu talebi inanıyorum ki şu anda iki başkan gibi davranan değerli kardeşlerimiz de olumlu karşılayacaktır. Siz içlerinden birisine “başkan sensin” dediğiniz takdirde bir diğeri hemen Rize'nin menfaatleri doğrultusunda hemen feragat edecektir. Buna gönülden inanıyorum. Bize zaman içinde iki farklı grup varmış gibi haberler ulaştırılıyor. Bu konuda rahatsızlık duyuyoruz.Haberi yapınca da çok değerli başkanlarımız güceniyor.Peki bu durum nerede ve nasıl son bulacak?

Sayın Bakanım; Ramazan Bayramı birlik beraberlik bayramıdır. Kırgınların(inanıyorum ki böyle bir şey yoktur) barıştığı gün ve günler olan bu mübarek zaman diliminde iki değerli bürokratımız ve ekiplerini bir araya getirip bu işe son noktayı koymanızı rica ediyoruz.Saygılarımızla  kaçkar53.com

ŞİMDİ SİZE RİDEF GELİŞMELERİ HAKKINDA BASINDA ÇIKAN YAZIYI SUNUYORUM

Rize’nin Ankara’daki en büyük Sivil toplum örgütü olan Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF)  mahkeme kapılarından kurtulamıyor.

  İLK BAŞKAN KARAOĞLU

   Süleyman Basa’nın ayrılmasından sonra Mahkemeye düşen RİDEF’teki Mahkeme tarafından atanan kayyum heyeti tarafından yapılan Genel Kurulda. Fatih İslam Karaoğlu ve Yönetimi RİDEF’in yeni Yönetim Kurulunu oluşturdu. Ve Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğüne Genel Kurul sonuç bildirimi sunularak yeni yönetimin kayıtlara işlenmesi istendi ve Ankara İl dernekler Müdürlüğünün yeni kayıtlarında Başkan Fatih İslam Karaoğlu ve yönetimi RİDEF’in yeni Yönetim Kurulu olarak tescil edildi.

  BU KEZ BAŞKAN BABAL

  Ancak RİDEF’teki sular durulmadı ve 12 Mayıs 2013’de RİDEF Üyesi bir kesim insan RİDEF’in Başkent Öğretmenevine Kongreye çağırarak Yeni yönetimin seçileceğini bildirdi. Fatih İslam Karaoğlu Yönetimine göre illegal olarak yapılan Kongrede Mustafa Babal Başkanlığına RİDEF’ yeni yönetimini seçti.

   DEFTER, BİLGİ VE BELGELER BABAL YÖNETİMİNDE

   RİDEF’in resmi evrakları, defter, mühür ve web sayfası ile e posta adresi şifreleri daha önce Süleyman basa yönetimi tarafından Fatih İslam Karaoğlu yönetimine devredilmediğinden bu bilgi ve belgeler halen Mustafa Babal yönetiminin elinde bulunuyor. Dolayısıyla RİDEF2ın resmi-posta adresinden haber ve duyurular Babal yönetimi tarafından yapılıyor.

 

2 AYRI YÖNETİMDEN RİDER ADINA İFTAR

 Geçtiğimiz günlerde haber sitemize RİDEF adına 2 iftar programı haberi gelince şaşkınlık içerisinde bu nasıl iş demeye başladık ve nasıl oluyor da RİDEF adına 2 ayrı başkan ve iki ayrı adresten haber gönderiliyor diye incelemeye koyulduk.

ANKARA VALİLİĞİ MUHATABIMIZ KARAOĞLU’DUR DEDİ.

Ve yaptığımız araştırmada Ankara Valiliğinin halen Fatih İslam Karaoğlu’ ve Yönetimini muhatap aldığı Mustafa Babal yönetimini tanımadığını Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünün resmi yazıları ile teyit ettik.

MAHKEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Görüştüğümüz RİDEF yetkilileri konunun aynen bu şekilde cereyan ettiğini ve olayın halen mahkeme sürecinin sürdüğünü belirterek RİDEF adına üzücü bir olay olduğunu belirttiler.

BAKAN YAZICI ‘DA İKİ BAŞLILIKTAN RAHATSIZ

Rize Bakan Hayati Yazıcı’nın da katıldığı Fatih İslam Karaoğlu Yönetimindeki RİDEF iftarında yaptığı konuşmada bu konun bir an önce çözülmesini talep ettiği ve dolayısıyla Sayın Bakanında bu konudan rahatsızlık duyduğu biliniyor.

 Bizler burada taraf değiliz sadece RİDEF’teki bu çift başlılığın Rize’mize yakışmadığını söylemek istiyoruz. Ve mahkemenin en kısa zamanda sonuçlandırılarak RİDEF’in çift başlılıktan kurtulması tüm Rizelilerin ortak arzusudur.

Konu ile ilgili Mustafa Babal ve Fatih İslam Karaoğlu yönetimlerinden yapılacak her türlü açıklamalara haber sitemizin sayfalarının açık olduğunu da beliretek Rize’nin dünya âleme rezil olmadan bu sıkıntılı durumdan kurtulmasını diliyoruz.

 YAZIŞMALAR


    

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI