Bakan Yazıcı Hizmet ve Şeref Belgesi verdi.

BAKAN YAZICI TOBB’UN HİZMET ŞEREF BELGESİ VE PLAKET TÖRENİNE KATILDI

YÖREDEN HABER 15.07.2014 14:49:04 15 0
Bakan Yazıcı Hizmet ve Şeref Belgesi verdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) geleneksel iftarı ile TOBB'da 10 ve 20 yıl hizmet verenlere yönelik düzenlenen 'Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni'ne katıldı.


Yazıcı, birliğin mayıs ayında yaptırdığı anketin sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 29'unun Türkiye'de en temel sorun alanı olarak yargı ve adaleti gördüğünü dile getirdi.


Bakan Yazıcı, 'Biz, cumhuriyet hükümetleri olarak 2002 yılı sonundan bu yana 3 noktaya önem verdik. Sosyal güvenlik, ekonomik güvenlik, hukuksal güvenlik. Bir ülkede güven ve istikrarı temin eden en temel faktör hukuksal güvenliktir. Müteşebbis yaptığının ve yapmadığının, risk alanlarının ölçüsünü hukuk normlarıyla bilecek. Demek ki bu alanda daha çok çalışacağız' diye konuştu.


Ramazanın bereket ayı olduğunu dile getiren Yazıcı, yoksulluğun dünyadaki en temel sorunlar arasında yer aldığını, sadece suyla orucunu açan insanlar bulunduğunu kaydetti.


Ekmek israfı konusuna da değinen Yazıcı, Türkiye'de günde 6 milyon ekmeğin israf edildiğini kaydetti.


Yazıcı, yıllık bazda ekmek israfının parasal değerinin 1,2 trilyon lira olduğunun altını çizerek, bunun 3. köprünün maliyetinin yaklaşık beşte birine karşılık geldiğini söyledi.
 


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı