Bakan Turhan'ın OVİT açıklaması

Bakan Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Muhammet Avcı ile Rize – Erzurum yol yapım çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

YÖREDEN HABER 13.08.2019 09:34:34 33 0
Bakan Turhan

Rize-Erzurum kara yolunun Doğu Karadeniz'i, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlayan en kısa ulaşım yolu olduğunu ifade eden Bakan Turhan, şöyle devam etti: 'Şu anda Ovit Tüneli ile Karadeniz Sahil Yolu arasında bulunan 38 kilometrelik kısmının 32 kilometrelik kısmı bölünmüş yol olarak hizmet veriyor. Bu güzergahta toplam 6 adet 10 kilometre uzunluğunda tünel bulunmakta. Tünellerimizin iki tanesini hizmete açtık. Toplam 4,8 kilometre hizmete açıldı. Kalan kesimlerde çalışma devam ediyor. Yıl sonuna kadar iki adedini hizmete açıp toplam 32 kilometrelik kesime ilave 5 kilometreyi daha hizmete açacağız. Kalan kısmı önümüzdeki yıl bu dönemlerde tamamlanmış olacak.' .

Bakan Turhan, trafik yoğunluğunun bulunduğu İyidere-İkizdere ile İkizdere şehir geçişindeki çalışmaların gelecek yıl hizmete açılacağına dikkati çekerek, 'Bu neyi kazandıracak? Bu proje ile Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki limanların doğu Anadolu'ya, Doğu ve Güneydoğu'daki komşularımızın sınır kapılarına daha rahat bir ulaşım sağlamış olacağız. Bölgenin ekonomisine, kalkınmasına çok önemli katkılar sağlayacak bu projenin devam eden diğer bir önemi yapısı da İspir ile Aşkale arasındaki Kırık Tüneli'dir. Kırık Tüneli'nde yüzde 55'ik bir ilerleme sağlamış bulunuyoruz. Kırık Tüneli yapıldığında Rize ilimizden Erzurum ilimiz 220 kilometreye düşecek. Mevcut 265 kilometre olan mesafe 220 kilometreye düşmüş olacak.' değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı