Bakan Tüfenkçi Rize'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı Makamında ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 15.12.2016 18:46:55 11 0
Bakan Tüfenkçi Rize
Gümrük ve Ticaret Basanı Bülent Tüfenkci, Artvin İli Sarp Sınır Kapısında yaptığı incelemelerin ardından Rize’ye geçerek, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı Makamında ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci’ye ziyareti esnasında Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Bakanlık Müsteşarı Cenap Aşçı, Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar ile Osman Aşkın Bak ve diğer yetkililer eşlik etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rize Valiliğini ziyareti esnasında yaptığı değerlendirmede, Karadeniz programının ilk bölümünde Rize’nin de ticaretini yakından ilgilendiren Sarp Sınır Kapısında incelemelerde bulunduğunu ifade ederek; “Son yıllarda ticaretin gelişmesi, ihracatın arttırılması, üretimin arttırılması noktasında art arda teşvik paketleri açıklandık. Açıkladığımız bu teşvik paketlerinin tamamı reel sektöre yönelik, esnaflarımıza yönelik, tüccarlarımıza yönelik ve kobilerimize yönelik. Burada yapacağımız toplantı ile de Bakanlığımızca hayata geçirilen bu teşviklerini Rize de faaliyet gösteren esnafımızla, iş adamlarımızla paylaşmak istedik. Ayrıca onların da iş alemi içerisinde, özellikle Bakanlığımızın yetki sınırları içerisinde bulunan hususlardaki sorunlarını dilemek ve çözüm önerileri konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunmayı amaçladık.” şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci, daha sonra Valilik Toplantı Salonunda Rizeli sanayici, işadamı ve esnafların hazır bulunduğu toplantıya geçerek Başkanlık yaptı.
Rize Valiliği 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI