Bakan Soylu'dan geniş katılımlı toplantı

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da Sivil Toplum Örgütleri (STK) Temsilcileri, İşadamları, Ulusal Ve Yerel Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

YÖREDEN HABER 23.01.2016 15:35:54 76 0
Bakan Soylu
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra, Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, İl Başkanı Haydar Revi, üniversite rektörleri, bürokratlar, STK temsilcileri ve başkanları katıldı.

Bakan Soylu’nun gündeme dair açıklamalarının ardından karşılıklı soru cevap şeklinde geçen programda Trabzon’un sorunları ele alındı. Altyapı sorunlarından, çevre ve turizm sorunlarına, yürüyen hizmetlerden yeni yatırımlara kadar pek çok konunun gündeme geldiği toplantıda Bakan Soylu, şehir hastanesiyle ilgili de önümüzdeki süreçte şehir hastanesinin Akyazı Stadyumunun yanındaki arazi üzerine kurulacağını ifade etti. Bakan, Trabzon’u geliştirmek ve kalkındırmak için hep birlikte gayret gösterileceğini söyledi.

Yaylalardaki yapılaşmayla ilgili sorulan bir soru üzerine Bakan Soylu, bundan sonra yaylalarda hiçbir yapılaşmaya müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, “Yaylalarımızda bundan sonra kesinlikle yayla evi yapılmasına müsaade edilmeyecektir. Doğayı muhafaza etmek hepimizin en temel görevidir” dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de, 'Trabzon'da turizm hızla gelişmektedir. Özellikle bu alanda önemli çalışmalar yapıyoruz. Tonya'da Kalınçam, Uçarsu'da yapılacak olan Uzungöl benzeri bir projeyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Sera Gölü'nün birinci etap çalışmaları bitirilme aşamasına geldi. İkinci etap çalışmaları da tamamlandığında burası yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun bir şekilde ziyaret ettiği bir alan olacaktır. Uzungöl'de iki hat üzerinde kurulacak teleferik ile Sumela'da kurulacak teleferik ile ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Bu projeler o bölgedeki hareketliliği daha da arttıracaktır. Hep birlikte ilimizin ve bölgemizin kalkınması için gayret gösteriyoruz' diye konuştu.
Trabzon Valiliği 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI