BAKAN FAKIBABA VE BAKAN BAK RİZE’DE

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye geldi.

YÖREDEN HABER 5.01.2018 13:19:58 15 0
BAKAN FAKIBABA VE BAKAN BAK RİZE’DE
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize programının ilk bölümünde esnaf ziyaretlerinde bulundu, ardından da Rize Valiliğini ziyaret etti.

Bakan Fakıbaba ve Bakan Bak’ın Rize Valiliğine yapmış olduğu ziyaret esnasında Vali Bektaş yaptığı açıklamada “Rize tarım ve hayvancılık alanında önemli değerlere sahip bir ilimiz. Başta Anzer Vadisi ve Anzer Balı olmak üzere ilimizin her vadisinde bir birinden kaliteli organik bal üretimi yapılmakta. Rize su ürünleri yetiştiriciliği konusunda da birçok imkanı bünyesinde barındırmakta. Karadeniz’de başta hamsi olmak üzere, iç sularımızda birçok balık çeşidimiz var. Bu alanda organik balık yetiştiriciliği yapan işletmemiz de mevcut” şeklinde konuştu.  

Vali Bektaş, ayrıca; “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde başlatılan, Ovit Tüneli ve Rize-Artvin Havalimanı projelerinin tamamlanması ile Rize çok daha farklı bir çehreye kavuşacak. Biz de bu yatırımların paralelinde, bölgede organik turizm değerlerini hayata geçirmek konusunda da çalışmalar yürütmekteyiz” dedi.

Rize’ye ilk kez geldiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba; “Sabahın erken saatlerinde başladığım Rize programımın ilk bölümünde Rize’de dolaşma ve esnaf ile sohbet etme fırsatı buldum. Çok samimi, içten ve doğal insanlarla karşılaştım. Bu denli doğal insanların bulunduğu bir şehirde, doğal ve organik tarım ürünlere yetiştiriciliğinden daha doğal ne olabilir ki?” şeklinde konuştu.

Bakan Fakıbaba, Rize programı kapsamında bir dizi toplantı ve incelemelerde bulunacağını belerterek;  “Gerçekleştireceğimiz bu istişare toplantılarında halkımız ve sivil toplum kuruluşları çay sektöründe ve su ürünleri sektöründe ve diğer tarım ürünleri yetiştiriciliği konusunda yaşadıkları sorunları ifade edecekler. Bizde yaşanan sorunlar konusunda elimizden geldiği kadarıyla halkımıza yardımcı olmaya çalışacağız. Halkımıza hizmet etmek bizim için bir ibadettir. Hükümet olarak biz, bu anlayışla görev yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba’nın Rize Valiliğine yaptığı ziyaret esnasında Vali Erdoğan Bektaş tarafından kendisine Kaçkarlarda yetişen organik kırmızı pullu alabalık ve Anzer Balı hediye etti. 
Rize Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı