Bakan Eroğlu Rize'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, çeşitli programlara katılmak ve İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Başkanlık etmek üzere Rize Valiliğini ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 11.10.2016 08:29:52 17 0
Bakan Eroğlu Rize
Rize Valisi Erdoğan Bektaş'tan devam etmekte olan yatırımlar hakkında bilgiler alan Bakan Eroğlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak Karadeniz'de sel ve heyelanların yoğun olarak yaşandığına dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Derelerden ziyade değişen iklim koşullarından dolayı heyelanlar da tehlikeli olmaya başladı. Zaman zaman çığ tehlikesi de oluşuyor. Bakanlar Kurulunca, bu tür afetlere karşı bütün kurumların koordinasyon halinde bir havzanın tamamını baştan sona inceleyecek bir çalışma grubu tesis edildi. Artık çalışma yürütürken derenin 500 yıllık debisini değil, bin yıllık debiyi dikkate alarak, hesaplayarak çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Yatırımlar artarak devam ediyor

Rize'ye bir önceki gelişlerinde 25 müjde ile geldiklerini aktaran Eroğlu, 'Şimdi 337 milyon liralık 31 müjde ile geldik. Böylece Rize'ye 56 tane müjde vermiş oluyoruz. DSİ'ye burada büyük iş düşüyor. DSİ 20 tane proje ile önde gidiyor. Orman teşkilatımız heyelana sebep olan alanlarda çalışma yapacak.' diye konuştu.

Rize için tabiat turizmi master planı hazırladıklarını vurgulayan Eroğlu, 'Burada kalıcı ciddi para bırakacak master planı hazırladık. Biz Rize'yi dünya turizmine açmak istiyoruz. Özellikle havaalanı inşa edildikten sonra Rize'nin potansiyeli çok yüksek. Cumartesi günü Rize-*Artvin arasına yapılacak olan havaalanı projesi ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu kararı imzaya açıldı. Onunda müjdesini vermiş olayım. Ben de buraya gelmeden sevinçle imzaladım.' dedi.

Bakan Eroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamaların ardından Rize İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Başkanlık yaptı. 
Rize Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı