Bakan Çelik Memleketinde!

Bölgede bir dizi ziyaretlerde bulunan Bakan Çelik Memleketini unutmadı!

YÖREDEN HABER 30.08.2013 21:32:32 16 0
Bakan Çelik Memleketinde!



Bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesine gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Artvin’i ziyaret etti.

Artvin Valisi Kemal Cirit tarafından karşılanan Bakan Çelik, şehir merkezine 7 kilometre mesafedeki 1200 rakımlı Artvin Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinde bir süre incelemelerde bulundu.


Artvin Orman Bölge Müdürlüğü’nce yaptırılan “Kent Ormanı’nda” beraberindeki Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner ile birlikte yürüyüş yapan Bakan Çelik, yetkililerden kent ormanı ve turizm alanı hakkında bilgi aldı.

Bakan Çelik, burada yaptığı açıklamada; “Sayın Başbakanımızın Rize’deki açılışlar vesilesi ile programlarına katılmışken hem doğum yerim olan Artvin’de, hem Rize’de hem de Trabzon’da bazı ilçeleri, bazı yerleşim birimlerini, bazı köyleri ve turizm alanlarını gezme imkanımız oldu. Bu vesile ile Artvin’e de geldim. Kafkasör, Türkiye’nin ender turizm alanlarından bir tanesi. Bugün görme imkanı bulduk. Her yıl burada önemli gelişmeler var. Şu anda yol yapım çalışmaları devam ediyor. Diğer taraftan kent ormanını da görme imkanımız oldu.
Yeni Valimizde göreve başladı. Ben inanıyorum ki Artvin’in bu doğal güzelliklerini Türkiye’ye, Dünyaya tanıtma konusunda ve daha çok turist çekme konusunda alt yapı çalışmaları önümüzdeki dönem içerisinde daha hızlı bir şekilde devam edecek. Böylece bu bölgeye daha yoğun bir insan ziyareti gerçekleşmiş olacak. Bu konuda bizim üzerimize ne görev düşüyorsa buradaki yerel dinamiklerle beraber Türkiye’nin dört bir yanına olduğu gibi buraya da hizmet etmek görevimizdir.
08 haberin açıklamalarına göre;Yusufeli Barajı çok uzun bir hikâyeydi. Netice itibarıyla barajın yapımı kesinlik kazandı. Muratlı, Borçka ve Deriner Barajları faaliyete geçmiş durumda. Yıllardır sularımız boşa aktı bizler baktık. Şimdi inşallah boşa akmıyor. Çoruh Nehri artık dolu akıyor. Onun için bu barajlar milletimizin kazanımıdır. Bu konuda tabi ki Hükümet olarak, Bakanlık olarak ve yetkililer olarak tuzumuz, biberimiz varsa kendimizi mutlu addediyoruz. Olması gerekenler geçte olsa Türkiye’de gerçekleşiyor.” dedi 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI