BAKAN ÇELİK İLE VALİ CİRİT, ŞEHİDİMİZİN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan jandarma er Ramazan Köse'nin ailesini ziyaret ederek taziye dileklerini iletti.

YÖREDEN HABER 28.10.2014 15:37:39 35 0
BAKAN ÇELİK İLE VALİ CİRİT, ŞEHİDİMİZİN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ve diğer yetkililerle birlikte şehit er Ramazan Köse'nin babası Begcan Köse'yi Arkaköy köyündeki evinde ziyaret etti.

Bakan Çelik, şehit babası Begcan Köse ve amcası Mustafa Köse'yi, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonla görüştürdü.

Baba Begcan Köse, 'Allah razı olsun. Vatanımız sağ olsun' diye cevap verirken, Başbakan Davutoğlu'nun saldırıyı düzenleyenlerin yakalandığını söylemesi üzerine, 'Yüreğimize az da olsa su serptiniz.' dedi.

Bakan Faruk Çelik, burada yaptığı açıklamada; saldırının hiç kimsenin vicdanının kabul etmeyeceği bir durum olduğunu belirterek, 'Bir anne baba ciğer paresini kaybetmiş bir noktada. Çok fazla bir şey konuşmak doğru değil ama teenni ile hareket etmemiz gerekiyor ki bugün değerli aileden bunu gördüm. Devletimiz adına teşekkür ediyorum. Bu bayrak hepimizin bayrağı, bu güzel ülke hepimizin ülkesi. Bu ülkenin düşmanları var, içeride var, dışarıda var.' dedi.

Aynı olayda şehit olan jandarma er Yunus Yılmaz'ın Bingöl'de toprağa verildiğini kaydeden Çelik, 'Bir Kürt kardeşimiz al bayrakla defnedildi. Aynı olayda şehit olan Kürt kardeşimiz var, aynı olayda şehit olan Ramazan kardeşimiz var, diğer kardeşimiz de aynı. Bu bela ne ırk dinliyor ne dil dinliyor ne din dinliyor ne insanlık dinliyor. Böyle bir örgüt bu örgüt. Bunun için hedeflerinin ne olduğu gayet açık. Bu milletin içerisine husumet düşürmek. Bu milleti birbirine düşman etmek' ifadelerini kullandı.

Bugünlerde bu metanetin şehit ailelerince korunduğunu vurgulayan Çelik, 'Bu iş Kürt Türk meselesi değil, bu iş terörist meselesi. Teröriste Kürt'üyle, Türk'üyle hep birlikte karşı durmamız gerekiyor. İnşallah bu dayanışma ruhu içerisinde bu belayı bu millet söküp atacak' diye konuştu.

Ailenin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü belirten Çelik, şunları kaydetti:

'Sayın Başbakanımız katillerin yakalandığını bizzat şehidin babasına ifade etti. İnşallah gerekli cezayı da alırlar. Böylece bir nebze de olsa acılara, yüreğe bir nebze de olsa su serpilir. Şehidin kanı yerde kalmaması gerekiyor. Bunun hesabının mutlaka sorulması gerekiyor. İnşallah devletimiz bunun hesabını soracaktır. Borçka'da Ramazan 7'nci, Artvin'de 48'inci şehit. Son iki yıldır bölgelerimize, illerimize, ilçelerimize bir ateş, bir kor düşmüyordu. Maalesef Hakkari'deki bu olay bütün milletimizi derinden üzdü.

Bu işin Türk Kürt meselesi olmadığını dünkü olayda da gördük. Bingöl'de bir Kürt delikanlısı, Kürt olan bir kardeşimiz, burada Türk olan bir kardeşimiz netice itibarıyla aynı şebeke tarafından, aynı çete tarafından şehit edilmiş bulunmaktadır. Ben inanıyorum ki doğusuyla batısıyla bu yaşanan oyunu milletimiz son derece iyi biliyor. Birlik ve beraberlik içerisinde bu oyunu el birliğiyle bozacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.' dedi.
artvin valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı