Bakan Bozdağ 'Dünya'da bir ilk Rize'de oldu

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu tarafından düzenlenen “Rize 1. Ürün ve El Sanatları Fuarına katılmak ve Bakanlığına bağlı birimlerde inceleme yapmak üzere Rize’ye gelen Adalet Bakanı Sayı

YÖREDEN HABER 6.08.2016 09:19:44 123 0
Bakan Bozdağ
Valiliğe girişinde şeref defterini imzalayan Bakan BOZDAĞ Valilik makamında bir süre dinlendikten fuar açılışı için Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İPEK, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP ve ilgili kurum müdürleri ile birlikte Rize Valiliğinden ayrıldı.

GÜÇLÜ TÜRKİYE

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu tarafından düzenlenen “Rize 1. Ürün ve El Sanatları Fuarı açılışında konuşan Vali BEKTAŞ konuşmasında “Bütün dünya da ekonomik krizler olurken Türkiye de büyüme rekorları kırılabiliyor. Bizim ülkemiz bizim milletimiz son süreçte yaşayarak gördüğümüz ve herkese de gösterebildiğimiz gibi farklı bir ülke her şartta ayakta kalmayı, her şartta kök salmayı, kurumlarını işletmeyi ve geleceğe yürümeyi başarabilmiş bir ülke. Bu çerçevede milletimize de teşekkür borçluyuz” diyen Vali BEKTAŞ fuar için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

DÜNYA’DA BİR İLK RİZE’DE OLDU

Cezaevlerimizde bir yandan eğitim çalışmalarıyla, bir yandan meslek ve sanat öğreti çalışmalarıyla, bir yanda da bu sergide görebileceğiniz gibi üretim çalışmalarıyla konulara ve başarılara imza atmaktadır. Bundan sonra bu çalışmalarımızı Rize’de olduğu gibi diğer illerimizde de tanıtmaya devam edeceğiz dedi.

15 TEMMUZ 2016 TÜRK TARİHİ ve DEMOKRASİMİZ AÇISINDAN KARA BİR GÜNDÜR
15 Temmuz 2016 Türk tarihi bakımından, Demokrasi bakımından kara bir gündür. “Türk milletine hakaret edenler, Türk milletinin büyüklüğünü göremeyenlerdir. Kurtuluş savaşı yıllarında ülkemiz işgal edilince Atatürk meydana çıktı bu millet onun arkasında saf durup ölümüne mücadele etti mi?, etti. 1960 darbesinde Menderes veya dönemin Cumhurbaşkanı meydana çıkıp meydana milleti çağırıp ölüme koştu da millet peşinden mi gitmedi. 1971’de mecliste muhtırayı dinleyen Başbakanlar, Bakanlar meydana gelin dedi, Cumhurbaşkanı meydana çıkın dedi de millet peşinden mi gitmedi. 12 Eylülde darbe düdüğünü duyunca kaçan liderler oldu meydana gelin dedi de millet peşinden gitmedi mi. Bu millet ne zaman cesur, yürekli, samimi bir lider gördüğü zaman ölümüne onun arkasından koşmuştur. Tayyip ERDOĞAN’ı bu Türk milleti niye seviyor neden bu kadar iftira yapıyoruz, bu kadar plan, tuzak kuruyoruz da millet bununla bağını çözmüyor diye bakanlar Tayyip beyin şahsında somutlaşan bu yiğitliğe, bu cesarete, bu ihlasa, bu samimiyete Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmem diyen dik duruşa iyi bakmaları lazım. Odur ki milleti ona aşık etmiştir. Arkasından Başbakanımız ve Hükümetimizin duruşu. Başbakanda meydanlara çağrı yaptı, Hükümette öyle yaptı. O da aynı şeyi yaptı bu da bir ilk. Arkasından Parlamentonun duruşu, 1971’de muhtırayı onursuzca dinleyen bir parlamenter bir gurubundan, bombanın altında canı pahasına orada Demokrasi nöbeti tutmayı yeğleyen bir parlamentoya bir parlamenter anlayışa ve guruba Türkiye gelmiştir” dedi.

Konuşmasının ardından açılışı yapan Bakan BOZDAĞ ve beraberindekiler Fuarda 40 farklı ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürünün sergilendiği stantları gezerek bilgi aldı.
Rize Valiliği 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı