Baba Oğul Birlikte Gurbetteki komşularına Mesaj yolladılar

Baba Oğul Birlikte Gurbetteki komşularına Mesaj yolladılar

YÖREDEN HABER 28.03.2020 17:19:32 58 0
Baba  Oğul Birlikte Gurbetteki komşularına Mesaj yolladılar

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Rize-Pazar Kocaköprü köyünden Bozkurt ailesi gurbettekilere mesaj yolladı.

Özer Bozkurt (72) ve oğlu Bilal Bozkurt (45 ) yaşında Koronavirüs salgının tüm dünyayı etkisi altına aldığı şu günlerde Kocaköprü köyünden gurbetçilere mesaj yolladılar.

15 senedir Ankara’dayım. Ankara’da ticaretle uğraşıyordum. Koranavirüs nedeniyle ortalık karmakarışık oldu. Hastalık ve sıkıntı her yerde var.15 sene sonra düşündüğünü ve köye gitmeye karar verdiğini söyleyen Bilal Bozkurt, ”Biz tarlaları unuttuk. Her şey burada lahanası, mandalinası, mısırı ve maydanozu burada hem de organik olduğunu” ifade etti.

Ankara’ya gittik orada yalandan kalıyoruz. Büyük şehir insanı bitiriyor. Gerek yok büyük şehirlere gitmeye, insanlar artık köylerine dönmeli, büyük şehir insanın hayatından çok şey alıyor. Şimdi de Koranavirüs belası çıkınca herkes kaçacak yer arıyor” dedi.

Bilal Bozkurt, “Gurbette bir binanın içine tıkanıp kalıyorsun. Köylerin kıymetini bilemiyoruz. Son zamanlarda köylerin değeri arttı. Yurt dışındakiler bile köylerine gelmeye çalışıyor. Son günlerde meydana gelen Koranavirüs vakasından sonra köylere gelmek isteyenleri sayısı oldukça arttı. Belki şehirlerde imkanlar fazla ama burada tarlasını ekse ve onunla geçinmeye çalışsa ardından da bir hayvan alıp süt yağ peynirini üretse bence daha da güzel olur. Her şey tarıma bağlı, Koronavirüs salgınında herkes makarnaya saldırdı. Ama burada öylemi tarlada her şey var. Sadece biz yokuz. O yüzden 15 sene sonra doğduğum mekana döndüğünü dile getirdi.

Özer Bozkurt, köy hayatı gibi yok. Buralar bizim ekmek teknesidir. Emekliyim. Verilen aylıklar yeterli gelmiyor. O yüzden kazma kürek elimizde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Koronavirüs dolaysıyla tedbir almak gerekir. Ama burada köyde kimse yok olanlarda kendi tarlasında çalışıyor. Bizde temiz havada çıkıp çalışıyoruz. Allah takdiri bundan kimse kaçamaz. Ben tedbiri alıp, takdiri Allaha bırakıyorum. Kimse korkmasın bu millet çok badirelerden geçti. Çok şükür bunu da halledecektir. Telaşa gerek yok. İki gün yağmur vardı. Evde kaldım uyuştum. Hava biraz düzelince de tekrar tarlaya girdim. Bu köyde birçok insan gurbette. Köyler bakımsız ve zavallı. Bir an önce dönmelerini ve bir yandan evlerini, diğer yandan da köyümüzü şenlendirmeleri bekliyorum” diyerek gurbettekilere mesaj yolladı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı