Azerbaycan'ın Dış Politikası” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Vali Kemal Çeber, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim tarafından verilen "Azerbaycan Cumhuriyetinin Dış Politikası" konulu konferansa katı

YÖREDEN HABER 24.01.2020 08:46:25 25 0
Azerbaycan

Vali Kemal Çeber, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim tarafından verilen 'Azerbaycan Cumhuriyetinin Dış Politikası' konulu konferansa katıldı.

Konferansa Vali Kemal Çeber’in yanı sıra, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Kahraman, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Azerbaycan Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Necibe Necibova, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferans Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, ‘Azerbaycan Cumhuriyeti Dış Politikası ve Türkiye-Azerbaycan İlişkileri’ konulu sunumuyla başladı. Azerbaycan’ın dış politikasını değerlendiren Büyükelçi Hazar İbrahim, Azerbaycan'ın dış politikasını ülke sınırlarının bütünlüğü, komşu ülkelerle olan diyaloğu ve dünyadaki barışa katkı olmak üzere üç temel unsur üzerine kurduğunu kaydetti.

Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin de 'kardeşlik' çizgisinde ilerlediğini belirten Büyükelçi Hazar İbrahim, Türkiye ile duygusal bağın ötesinde eğitim, kültür, proje, savunma, ekonomi gibi birçok alanda ortak çalışmaya imza attıklarını vurguladı. Türkiye ve Azerbaycan’ın bir arada olmasının Türk dünyasının birlikteliği anlamına geldiğini dile getirdi.

Büyükelçi Hazar İbrahim’in değerlendirmelerinin ardından Vali Kemal Çeber, konuşmasında şunları aktardı; “Sayın Büyükelçimizi ve beraberindeki heyeti güzel şehrimiz Rize’mizde ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti belirterek, tekrar hoş geldiniz diyorum.

Ülkemizin Azerbaycan ile olan ilişkileri tek millet, iki devlet anlayışından hareketle kardeşlik duyguları çerçevesinde gelişmiştir. Devletlerimiz arasındaki samimi ve güçlü ilişkilerimiz hiçbir zaman zayıflamamıştır. İki devletin ortak değerler etrafında artarak devam eden ilişkilerindeki samimiyet, hayati anlarda ülkelerimizin birbirine destek olduğu birçok örnek ile ortaya konulmuştur.' dedi.

Türkiye ve Azerbaycan arasında stratejik ortaklık düzeyine gelen ilişkilerin önemini ifade eden Vali Çeber, “İki kardeş ülke arasında dayanışmanın gerek siyasi konularda, gerek ekonomide sürmesi bölgenin güvenliğine de katkı sunmaktadır. Dünyada çok az örneği olan güvene dayalı, köklü devlet ilişkilerinin uluslararası konularda da iki ülkenin yakın ya da örtüşen politikalar izleyerek güçlenmesini sağlamaktadır.' dedi.

Konferansın sonunda katılımcılardan gelen soruları cevaplayan Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’e, katkıları dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman Üniversite Şilti sunarken, Büyükelçi de Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a plaket takdiminde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI