Ayı Saldırıları Canlarına "TAK" etti

Ayı Saldırıları Canlarına "TAK" etti

YÖREDEN HABER 14.04.2019 20:42:41 76 0
Ayı Saldırıları Canlarına "TAK" etti
ÇAMLIHEMŞİN-Rize- Çamlıhemşin Sıraköylerden Oartyayla köyünde yaz aylarında ikamet eden Kemal Kızılhan ve Mızrap Ali Kızılhan'nın evine ayı girerek evi talan etti.
'Son iki yıldır yaban ayılarıyla başımız dertte' diyen 1947 doğumlu Kemal Kızılhan, 'geçen yıl köyde bıraktığım yedi kovanımı Ayı talan etti.Bu yılda önce zil kale bölgesinde yaptığım petekliği,şimdi de köyde bulunan evim ayı tarafından talan edildi.Toplam 15 kovanım talan edildi.Eve giren Ayı evimi de kullanılamaz hale getirdi.Toplan 20-25 Bin Tl zarar verdi.Yetkililerin buna çare bulmasını istiyorum.Milli Parkla ve Kaymakamlık zararımı ödemelidir.Koruma altındaki ayılara bir şey yapamıyoruz' dedi.
Aynı köyde ikamet eden 1946 doğumlu Mızrap Ali Kızılhan, ' Bu yaban ayısı bana dadandı.Her yıl evime girmeye çalışyor.Ben tedbir alıyorum o zorluyor.Bu sefer eve girip mutfak ve yatak odamı talan etti' dedi. Diğer Ayı mağdurları Naci,Emin ve Levent Kızılhan kendilerinin zararının az olduğunu ama bunun böyle olacağı anlamına gelmez.Ayı geçen yaz büyük baş hayvana bile saldırdı.Koruma aldındaki ayıları kim koruyacaksa o makam tarafından korunmasını talep ettiler.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı