Ayı Arıları tarumar etti

Ayıdan arı kovanlarına 12 Eylül darbesi. 12 Eylül 2014 Cuma günü geç saatlerde arılığa giren ayı, kovanın içindeki çerçeveleri çıkararak arılara bırakılmış olan balı yedi ve kovanı dağıttı.

YÖREDEN HABER 17.09.2014 09:33:56 20 0
Ayı Arıları tarumar etti
Artvin Merkez Yeni Mahalle’ye kadar gelerek burada bulunan arılığa zarar verdi. Yeni Mahalle Orman Yolu Sok. No:12 adresinde oturan Belediyeden emekli Cevdet Doğan’ın evinin önündeki arılığa giren ayı üç kovanı dağıtarak arılara büyük zarar verdi. Doğan, ayının son bir yılda daha sık gelmeye başladığını meyvelerine zarar verdiğini, buna karşın hiçbir şey yapamadığını belirterek, ayıyı şikâyet etti.


BALI YEMİŞ, İNCİR AĞACINI BUDAMIŞ!

08 Haber gazetesi muhabiri ayının parçaladığı kovanları yerinde gördü. Arıların son derece kızgın olduğu ve kovanın etrafında uçtukları ve içeri girmedikleri, bunun nedeninin de kovanı koruma içgüdüsü olduğunu belirten Cevdet Doğan, “Bu kovanların üçü de darmadağın olmuştu. Ben topladım, bu hale ancak getirdim. Balı yediği yetmemiş gibi arılığın hemen yanında bulunan incir ağacının dalarlını da budamış.” dedi.

Ayılardan âmâna geldiklerini belirten emekli Cevdet Doğan; ”Ben Yeni Mahalle (İskebe)’de oturuyorum. En altta benim evim var. Ayı buraya iyice alışmış. Hemen her gece mutlaka geliyor. İki köpeğim vardı. O gece olmadıklarını fırsat bilen ayı 3 arı kovanımı parçaladı. Ayının akşamki ziyareti bana ortalama 5 kâğıda mal oldu.

BU AYILARIN NE İPİ VAR NE TASMASI KİMİNDİR BUNLAR?

Ayılar bize çok zarar veriyor. Ben merak ediyorum. Biz bunu öldüremiyoruz, zarar veremiyoruz, elimiz kolumuz bağlı ama bunun ne ipi var ne tasması, ayının özgürlükte sınırı yok, ama bize gelince kapımızdaki meyveye, arılığa, hayvanlara zarar verme hakkı var. Şimdi bu zararı kim ödeyecek? Yetkililere soruyoruz cevap yok. Bu ayı kimin diyoruz sahibi yok!..

HANIMIN ÖNÜNE AYI ÇIKTI. BURALARDA YAVRULARI OLAN İKİ DİŞİ AYI DOLAŞIYOR. ONLAR DAHA TEHLİKELİ

Geçen hanımı eve gönderdim. Yolda giderken yolun ortasında yatmış ayı ile burun buruna gelmiş. Allah’tan ayı saldırmamış. Hanım nefesi kesilmiş halde o bayırlardan koşarak çıktı. Burada epey ayı var. İki tanesinin ikişer yavrusu var. Onlar daha da tehlikeli oluyor. Arabayla kovaladım, bana mısın demiyor, geriye dönüyor. Aynı zamanda can tehlikesi de var. Bu ayıları kadar bizi koruyan yasa yok. Onlar için Meclis’te kanun yapılıyor, ama bizim can ve mal güvenliğimiz için ses yok. Konuyu gündeme taşıdığımızda da herkeste garip bir gülme beliriyor. Bende bunu anlamıyorum.

Eğer ayı artık köy sınırlarını aşıp, şehre belediye sınırlarına girmişse sıra evlerimizdedir. Dağdan geldi bağdakileri kovmak üzeredir. Biz ayılardan her zaman büyük zarar görüyoruz.”dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı