AYDER'E KURBAN BAYRAMI BEREKETİ

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde insanları doğal güzelliğiyle cezbeden Ayder Yaylası'ndaki konaklama tesislerinin rezervasyonları, Kurban Bayramı'nda tatilcilerin yöreye yoğun ilgi göstermesi nedeniyle büyük oranda doldu Çamlıhemşin Ayder

YÖREDEN HABER 5.10.2014 14:50:56 89 0
AYDER
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası, özellikle Kurban Bayramı'nda tatilcilerin ve turistlerin akınına uğruyor.

Ayder Yaylası, günübirlik gelip hafta sonunu değerlendirmek, günlük yaşamın yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor. Her yıl on binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Ayder Yaylası, Kurban Bayramı'nda da turistlerin ilgi odağı oluyor.

Kaplıcalarıyla ünlü yaylada yerden 55,5 derece sıcaklıkta çıkan kaplıca suyunun, romatizmal hastalıklar, kadın hastalıkları ve sinir hastalıklarına olumlu etkide bulunduğu belirtiliyor. Ayder kaplıcaları, yılın 12 ayı yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor.

Ziyaretçilerine termal ve doğa turizminin de aralarında bulunduğu pek çok alternatif sunan Rize'de, Kurban Bayramı dolayısıyla konaklama tesislerinde rezervasyonlar yüzde 90 doluluk oranına ulaştı.  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI