Ayder’e 6 yıl sonra geldi

Aslen Rize Pazarlı olup 23 yıldır Konya'da ikamet eden Mehmet Uzun 6 yıl önce geldiği Ayder'e gördüğü manzaralardan dolay bir daha çıkmadı.6 yıl sonra yeniden yapılaşmaya başlayan Ayder'e çıktı.Gördüklerinden dolay eme

YÖREDEN HABER 20.08.2020 18:47:43 46 0
Ayder’e 6 yıl sonra geldi

Aslen Rize’nin Pazar İlçesinden olup,23 yıldır Konya’da yaşayan Kamu Kurumundan Emekli Mehmet Uzun, yaz aylarından memleketine gelip her geldiğinde çıkmayı ihmal etmediği AYDER’e 6 yıl önce çıktığında gördüğü manzarayı beğenmediğinden dolayı o yıldan bu zamana kadar Ayder’e çıkmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa bir süre önce Rize ziyaretlerinde AYDER çıkıp yapılan çalışmaları yerinde görerek yeni açıklamalar yapmasının ardından, Konya’dan Pazar ilçesine gelen Mehmet Uzun(61) 6 yıl sonra ilk kez Ayder yaylasına çıktı.

Mehmet Uzun, yapılan çalışmalardan son derece memnun olduğunu, Ayder’in DAVOS olma yolunda ilk adımını başarıyla attığını dile getirerek, şu ifadelere yer verdi.” 6 yıldır yemin ettim ve Ayder’e ayak basmadım. Cumhurbaşkanımızın Rize ziyaretinde Ayder yaylasına gittiği haberi üzerine tekrar memleketime tatile geldim. Hemen Ayder’e çıktım. Güzel bir hava vardı. Gördüğüm değişiklikler tam yeterli olmasa da yine de beni mutlu etti. Ayder hak ettiği konuma geliyor. Ve gelecek. Cumhurbaşkanımız bu işe el attıysa mutlaka bunun arkası da gelecek. Zaten Ayder sanki şantiye gibi çalışmalar son hızla devam ediyor. İnşallah bir dahaki gelişimde Kentsel dönüşüm de tamamlanır. Kendisine yakışır bir Ayder’e kavuşuruz”.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI