Ayder'de hedef 2 milyon turist!

Fırtına vadisin den Ayder'e 3 şerit gidiş geliş hattı kurulacak!

YÖREDEN HABER 3.09.2013 18:54:54 39 0
Ayder



AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar bölgenin turizm merkezi olan Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'na giden yolda iyileştirmenin yapılacağını belirtti. Bayraktar,konuyla ilgili bilgiler verdi.

“AYDER’DEKİ TURİST SAYISI 2 MİLYON OLACAK”

Ayder Yaylası’na bu yıl gelen turist sayısının 800 bin olmasının düşük olduğunu söyleyen AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar “Kayak tesisleri ile beraber birkaç tane 5 yıldızlı otelin yapılmasıyla beraber daha farklı turizm amaçlı çevre düzenlemeleri yapıldıktan sonra Ayder Yaylası’na minimum 2 Milyon turist geleceği kesin.” İfadelerini kullandı.

“FIRTINA VADİSİ’NDEN AYDER’E YENİ YOL YAPILACAK”

Çamlıhemşin Ayder Yaylası güzergâhındaki yolun iyileştirilmesi konusunda çalışmalarının olduğunu vurgulayan Bayraktar “Sayın Başbakan’ımız Recep Tayyip Erdoğan ile Ayder Yaylası’na çıktığımız zaman hem Fırtına Vadisi’nden Çamlıhemşin Ayder Yaylası üzerindeki yolun iyileştirmesi ile ilgili çalışmalarımızı ve taleplerimizi Başbakan’ımıza bizzat ben yaptım. Karayolları Genel Müdürü’müzde o esnada oradaydı. Ona da bu çalışmayı gösterdik. Ayder Yaylası’na gidiş-geliş yolunda sollama yapılamayacağı, tırmanma şeridinin, üçüncü şeridin veya emniyet şeridinin olmaması bir olumsuzluktur. Belki kısa vadede duble yol yapamayabiliriz; ama orda vadede bu yapılması gerekiyor. Sayın Başbakan’ımıza duble yol şuan yapamayabiliriz dedim; ancak 3 şeritli gidiş-geliş şeklinde asfalt yolun yapılması talebimiz oldu. Olumlu baktılar ve Karayolları Genel Müdürü’müz bu konuyu görüştük.” Açıklamasında bulundu.



Mustafa ÖZYANIK 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı