Ayder yılbaşına hazır!

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı, doğal güzelliğiyle ünlü Ayder Yaylası'nda işletmeler yılbaşı hazırlıklarını tamamladı.

YÖREDEN HABER 30.12.2014 12:03:02 173 0
Ayder yılbaşına hazır!
Bülent İsmailoğlu(Çamlıhemşin)
Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, yılbaşını farklı bir ortamda geçirmek isteyenleri Ayder Yaylası'na beklediklerini belirterek, ''Türkiye'nin önemli turizmmerkezlerinden Ayder'deki konaklama tesisleri yılbaşında açık olacak. Yılbaşını Ayder'de geçirmek isteyenlere en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız'' dedi.

Şimdiden Ayder'e yoğun olduğunu ifade eden Altun, ''Ayder'de kış mevsiminde açık olan işletmelerin doluluk oranı oldukça fazla. Ayder Yaylası'na gelecek kişilerin rezervasyon yaptırmaları gerekiyor. Konuklarımızın sorun ile karşılaşmasını istemiyoruz'' diye konuştu.

Yaylada yılbaşı hazırlıklarını başlattıklarını kaydeden Altun, ''Kar nedeniyle yollarımızın ulaşıma kapanmaması için yolda sürekli kar temizleme çalışması yapılacak. Bu anlamda bütün kurumlar yılbaşı için tedbirlerini alıyor. Yılbaşını çok farklı etkinliklerle kutlamak istiyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ateş etrafında halka oluşturup kar üstünde horon oynayarak yeni yıla girmeyi planlıyoruz'' şeklinde konuştu.

Ayder yaylasında 20 santim kar olduğunu belirten Altun, yılbaşı akşamı kar yağmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI