Ayder Yaylası, Tatilden daha fazlası

Seyahat çok yönlü bir sanattır. Hem sindirmeniz, Hem hayal etmeniz hem de görmeniz gereken bir faaliyettir.

YÖREDEN HABER 17.02.2016 14:50:30 607 1
Ayder Yaylası, Tatilden daha fazlası
Ali Akyıldız(Haber analiz)
Seyahat nereye olursa olsun güzeldir. Seyahat sadece bir yere gitmek değil, Gidilen yeri özümsemektir, Benimsemektir.

Seyahat çok yönlü bir sanattır. Hem sindirmeniz, Hem hayal etmeniz hem de görmeniz gereken bir faaliyettir.

Gittiğiniz yerler, Dolaştığınız sokaklar, Keşfettiğiniz doğal ve yöresel lezzetler, Gezdiğiniz doğal, Kültürel ve arkeolojik sanat yapıları, Tanıdığınız insanlar Kısaca biriktirdiğiniz bütün güzellikleri Toplayıp valizinize sığdırırsınız.
Tabiî ki gittiğiniz yerden birçok anı ve keyifle dönersiniz. Bu sizin seyahatinizin özetidir. Seyahat demek huzur demektir
Çamların arasında bir mücevher gibi yerleşmiş Ayder yaylası yeşil ve mavinin birbirini tamamladığı ve kucakladığı, Yeşilin bütün ayrıcalıkları arasında, etekleri bulutlu, olağanüstü güzellikteki dağların incecik ve ahenkle dans eden balerinlere benzediği, öndeki dağların yeşil, arkadakilerin sisli, mor ve en arkadakilerin duman grisini andıran renkleri, yağmurlu saçakları, kışın karlı dağları ile adeta Mozart’ın hiç çalınmamış senfonisini dinlerken aldığınız keyif ve hazzı hissettirecektir.
Ayder yaylasına güneş vurunca siluetlerin görüntüsü adeta masalları andırıyor. Zaten dağlar hep masal anlatmaz mı bizlere..
Ayder yaylasında güneş batarken yıldızları seyrettiniz mi hiç. İddia ediyorum bir kez seyretseniz bir daha unutamazsınız, Tutulup kalırsınız.
Ayder yaylasında gün batarken bulutlar açık Pembe renge bürünüp adeta pamuk şekerine dönüşürler. Dağlar morarır gökyüzüne yeşilin bin bir uçuşur. Manzaraya dalıp gidersiniz. Güzelliklere tutulup kalırsınız, Doğanın tam kalbindesiniz artık. Sizi bu rüya gibi görüntüden kimse koparıp alamaz.
Tutkularınızın peşinden gidersiniz Ve kurduğunuz hayaller bütün adımlarınızı gölgede bırakır.
Eğer işin içinde Dünya kadar güzellik, Yeşil ve mavinin her tonunun ayrıcalığı varsa seyahat ettiğiniz yöre sizi kendine hayran bırakır. Tutkularınızın düşlerinize biraz daha yakınlaştığını görürsünüz. Her güzellikte aydınlanırken hayalleriniz size sadece bu güzelliklere sımsıkı sarılmak ve onları doyasıya yaşamak kalır. Tatilden daha fazlasını hisseder, Yaşamla buluşur, sevgiyle paylaşırsınız. 

Anahtar Kelimeler:
zeki.dursun
17.02.2016 15:37:32
Resimlerin cok guzel seni kutlarim aynen Boyle devam alex

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI