Ayder Sağlık Turizminde öncü olmaya çalışmalıdır.

Rize'ye bağlı Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası olağan üstü güzelliklere sahip.Her yıl 1 milyonu aşan ziyaretçileriyle adeta gözde mekan haline geldi.Bu yöre için zaman içinde olumsuz yazılar yazarak karamsarlık yaymak doğru değildir.

YÖREDEN HABER 13.02.2016 10:04:51 487 3
Ayder Sağlık Turizminde öncü olmaya çalışmalıdır.
Ali Akyıldız (Haber Analiz)

Ülkemiz termal kaynak suları açısından çok zengin bir ülke olduğu gibi, hem bir şifa kaynağı hemde alternatif tatil ve turistik ürün çeşitliliği bakımından çok zengin bir gidilmesi, görülmesi gereken bölgedir.

Dünya Turizm endüstrisi ve turizm sektörü sağlık turizmini içerik olarak yenilemiş yeni yatırımlarla ürün çeşitlendirilmesine gitmiştir. Özellikle termal ve sağlık turizmi sadece hastaların şifa bulmak ve sağlıklı duruma gelmek için katıldığı turizm faaliyeti olmadığı gibi, sağlıklı insanlarında katıldığı ve sağlık artırıcı bir fonksiyona sahiptir. Dolaysıyla günümüzdeki lüks kategorideki termal ve konaklama tesisleri yapılmaya başlanmıştır.

Türkiye de nereye giderseniz gidin sizi mutlaka tabiat güzelliği ve zengin doğa ile örtüşmüş kaplıcalar karşılıyor. Doğal bir zenginlik olan kaplıcalar hem şifa kaynağı hemde alternatif tatil ve tedavi merkezleri olarak birçok tatil alternatifini ve imkânlarını sağlıyor.

Doğanın tam kalbinde gizlenmiş olağanüstü güzelliklerle keşfedilmeyi bekleyen sağlık adına tarihsel bir yolculuğa sürüklüyor ziyaretçilerini.
Kaplıcaları doğasıyla, tarihi ve sanat yapılarıyla, arkeolojik eserleriyle alternatif tatil ve sağlık imkânları sunuyor.

Termal kaynaklara sahip önemli bir bölge olan Fırtına vadisi ve Ayder Yaylası kışın soğuğu ve Hastalıklarıyla uğraşmaktan bunalan insanlar için sağlık ve termal turizmi adına tatilciler ve insanlar için bulunmaz bir tatil bölgesidir.

Termal kaynak ve suları vücudun eski zindelik ve gücüne kavuşmasında tıbbı olarak kabul görmekte modern tıbbı tamamlayan diğer tedavi imkânlarıyla bütünleşen günde güne önemini artıran termal turizm olarak da adlandırılan çok önemli bir turizm faaliyetidir.

Ayder yaylası ve kaplıcaları yemyeşil bitki örtüsü, sakin ve huzurlu ortamı, kaliteli hizmet sunumu, fiyat istikrarı, güler yüzlü sevecen insanları, zengin, doğal ve yöresel mutfağı, sağlıklı ulaşım olanakları, tarihi ve arkeolojik sanat eserlerine yakınlığı, ile Hava ve kara yoluyla Türkiye’nin büyük şehirlerine ulaşım kolaylığıyla turizmin her türlü olanağının yapılmasına imkân tanıyan doğal ve kültürel varlıklarıyla çok önemli bir turizm bölgesidir.

Sağlık ve kaplıca turizmi denince aklımıza ilk gelen yöre Fırtına vadisi ve Ayder Kaplıcalarıdır.

Aslında tatil bir ihtiyaçtır. Newyork Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre, beş yıl hiç tatil yapmamış bir kişinin kalp krizi geçirme riski en az bir hafta tatil yapana göre,% 30 daha fazladır. Bu bilgiyi de siz okuyucularımla paylaşmak istedim.

 

Anahtar Kelimeler:
murat
13.02.2016 17:16:15
harika tespitlere devam

....
13.02.2016 17:16:30
güzel bir analiz

...
13.02.2016 23:24:11
Güzel yazmış tespitler yerinde

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI