Ayder değişiyor mu?

Geleni ve gideni her geçen gün artan cennet mekan bir turizm yerleşim alanı olan Ayder Turizm Bölgesi olmak için neler yapılması gerekiyor? Yerli esnafından,bürokratına ve sisetçilerine kadar her kesimden yetkililer zaman zaman açıklamalarda

YÖREDEN HABER 2.08.2014 16:49:09 27 0
Ayder değişiyor mu?
 Ersan Uzun İstanbul Beyoğlu'nda Turizm işletmeciliği yapıyor.Hafta sonu Ayderde kaçkar53.com olarak beraberdik.

Uzun'Ayder'in yöre olarak bırakın Türkiye'yi ben Avrupa ve Uzak Doğuyu gezdim.Oralardan daha çok artısı ve albenisi vardır'dedi.

Uzun Ayder için daha sonra şunları söyledi'İşletmeler de çalışanların eğitime tabi tutulması gerekir.Yabancı dil bilmeleri lazım.Bu güzelim yerde bu kadar kötü bir sunumla bir yerlere varılması zordur.

Bu durum dışarıdan gelen yabancıları özellikle de Arap turistleri rahatsız edicidir.Yapılaşma ise korkunç derece de bozulmuş.Bu denli yapılaşma yapılırken araçların park edeceği bir oto park bile yapılmamış olması buraya gelenleri bir an önce dönmeye zorluyor.

Hizmet veren meslektaşlarımızın oda kalitesine dikkat etmesi gerekir.Reklam çok önemli.Benim buralı olmama rağmen Ayder için bir şeyler sorulduğunda sağlıklı cevap verme şansım yok.

İnternet sitelerinde paylaşmaları gerekir.Rakamları paylaşmaları lazımdır.Hiçbir lokanta fiyat aralıklarını yazmıyor.

Bu korkunç derece de kötü bir şey.İçeri giren vatandaşlar korkak bir şekilde önümüze ne fatura çıkacak düşüncesi ile rahat olamıyorlar.

Özellikle bir de menü varsa oraya bakamıyorlar.Bu durumu şu anda Bodrum,Çeşme ve Marmaris'te yaşıyor.

Mustafa PAŞALI İstanbul'dan geldi.Özlediği Ayder'e çıktı.Ve döndü.

Bu yüzden oradaki turistler Yunanistan'a kaçıyorlar.Bizim yanıbaşımızda Batum ve Gürcistan olayımız var.

Ayder'de Hocalık yapıyor.Uluslararası ilişkiler okuyor.O yüzden Ayder'de vatandaşlarla çok iyi münasebetleri var.Uzun yıllar tarihi Camide bilgilerini cemaatle paylaşıyor

Ayder ve diğer bölgelerimzin mutlaka otopark,fiyat politikası,hizmet sunumlarına öncelik vermeleri gerekir.

Bu bölgede Turizm okulunu okumuş gençlerimiz var.Hem onlara iş sahası açılmış olur,hemde gelen turistlere rehberlik yapabilirler.

İstanbul'dan geldiler.SEVDALUK DİZİSİ aracını görünce hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ayder'in girişinde 10 TL keserek hizmet yapıyoruz diyenler daha sonra pişmanlık duyabilirler.Ayder'e Tuvalet daha yeni yapıldı.Ona bile sevindik.Ayder bir veya iki kişinin eline bırakılmamalıdır.Burada görev yapan Kamu kuruluşları,STK lar ve yöre halkı bu bölgenin kıymetini bilsinler.'


kaçkar53.com paylaşan: ogunuzun
Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI