Ayar Çaykur'daki gelişmeleri anlattı

Ak parti Rize il başkanı Hikmet Ayar oldu. Başkan Hikmet ayar Çaykur’un randevulu sisteminde yaşanan aksaklıkların geçici işçi alımı olmaması nedeniyle meydana geldiğini belirtti.

YÖREDEN HABER 18.06.2014 08:58:27 19 0
Ayar Çaykur
Gelişim TV ekranlarında yayınlanan ve gündemi belirleyen açıklamaların yapıldığı gündem özel programının konuğu Ak parti Rize il başkanı Hikmet Ayar oldu. Başkan hikmet ayar Çaykur’un randevulu sisteminde yaşanan aksaklıkların geçici işçi alımı olmaması nedeniyle meydana geldiğini belirtti.

“Çay müstahsili konuşmalı. Birileri konuşmak istedi siyasetteki arkadaşlarımız zaman zaman girmek istedi ama onlarda vazgeçtiler. İlk defa Türkiye’de bir seçim Rize bir seçim boyunca çaydan hiç bahsedilmeden seçimi atlattık. Bu önemli bir gelişme. Bu da hem siyasetin duruşu hem de Çaykur’un payı vardır. Her kimin ne katkısı varsa hepsine teşekkür etmek istiyoruz.

Müstahsilin de katkısı vardır. Müstahsilin de alınan kararları okuyup uygulaması katkıdır. Randevulu sistem bizim buna 2011 de geçemememizin sebebi bir takım bürokratik engellerdir.

2012’de de geçemememizin sebebi aynıdır. Ama daha sonra herkes bunun iyi olacağını anladı 2013’te bu uygulama başladı. Bir miktar sıkıntılar yaşandı. Sıkıntı yaratan bölümler sanırım uygulamadan kaldırılacak. Mesela gece çay alımları.”

Çaykur’un az işçi ile çalışması konusunda “ onunla ilgili henüz şöyle yapalım böyle yapalım anlamında bir karar verilemedi. Kanun var geçici işçi alımına engel olan bir bakanlar kurulu kararı var. Onun değiştirilmesi, sadece Çaykur’la ilgili değiştirilmesi çok uygun olma. Ama uygun bir formatla yoluna koyulmaya çalışılıyor.” şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı