“ATLI” TURİZM

Karadeniz bölgesinin önemli turizm merkezlerinden Uzungöl’de at çiftliği kuran 4 girişimci, bölgeye gelen turistlere çevreyi atla gezme imkanı sunuyor

YÖREDEN HABER 10.11.2014 19:10:18 148 1
“ATLI” TURİZM
Karadeniz bölgesinin önemli turizm merkezlerinden Uzungöl’de at çiftliği kuran 4 girişimci, bölgeye gelen turistlere çevreyi atla gezme imkanı sunuyor Çiftlik sahiplerinden Nuhoğlu:

“Karadeniz’in o doğal ortamını, tarihi evleri, özellikle Uzungöl’ü atla gezmek turistlerin çok hoşuna gidiyor” Karadeniz bölgesinin önemli turizm merkezlerinden Uzungöl’de at çiftliği kuran 4 arkadaş, bölgeye gelen turistlerin çevreyi atla gezmelerine imkan sağlıyor.

Çaykara ilçesinde esnaflık yaparken aldıkları atlar için çiftlik kuran 4 arkadaş, Uzungöl’e yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki çiftliklerinde bir süre sonra bölgeye gelen turistlere hizmet vermeye başladı. Çiftliğin sahiplerinden Mehmet Sami Nuhoğlu, yaptığı açıklamada, turistleri ata bindirerek turizme katkı sağlamak istediklerini söyledi. Yaklaşık 1,5 yıl önce önce sevdikleri için satın aldıkları atlarla zamanla ticaret yapmaya başladıklarını anlatan Nuhoğlu, “Atların masraflarını çıkarmak için tesis yaptık.

İşi dahada büyüttük, biz de faydalanalım, insanlar da faydalansın, turizm de faydalansın, bu şekilde başladık” dedi. Çok büyük ilgi gördüklerini dile getiren Nuhoğlu, “Turistler çok ilgi gösteriyor. Karadeniz’in o doğal ortamını, tarihi evleri, özellikle Uzungöl’ü atla gezmek turistlerin çok hoşuna gidiyor” ifadesini kullandı. Uzungöl’e giden turistlerin yolda at çiftliğini görünce gelip bilgi aldıklarını, daha sonra atla gezmeye başladıklarını belirten Nuhoğlu, “Doğal ve tarihi yerleri at sırtında geziyorlar. İnanılmaz hoşlarına gidiyor, bütün streslerini atıyorlar, çok memnun olup seneye tekrar geleceklerini ifade ediyorlar” diye konuştu.

“Laz Cesareti De Diyebilirsiniz”

Çiftliğin ortaklarından Beyhan Gedikoğlu da işe atla ilgili hiçbir şey bilmeden hobi amaçlı başladıklarını vurgulayarak, “Yani sıfır tecrübe ile işe başladık. Aslında Laz cesareti de diyebilirsiniz bizim yaptığımıza ama Allah’a şükür bu işi başardık” dedi. Gedikoğlu, ilk başlarda acemilikten kaynaklı bazı sıkıntılar yaşadıklarını, zamanla öğrendikleri bu işle bölgenin turizmine katkıda bulunduklarını kaydetti. Uzungöl’e Mersi’nden gezmeye gelen Abdullah Yılmaz, at çiftliğini görünce çocuklarını atla tanıştırmak, onlara hayvan sevgisi aşılamak istediğini dile getirdi.taka 

Anahtar Kelimeler:
Ali Akyıldız.
11.11.2014 11:53:22
keşif ve hobi türizminde hörst//at safarı demiştik..

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı