ATATÜRK ANADOLU LİSESİ İL ŞAMPİYONU

Pazar Atatürk Anadolu Lisesi Kız Basketbol Takımı, 20.01.2016 Çarşamba günü Güneysu Kapalı Spor Salonu’nda karşılaştığı Rize Tevfik İleri Anadolu Lisesi Kız Basketbol takımını 33-24 yenerek il şampiyonu oldu

YÖREDEN HABER 21.01.2016 07:31:55 154 0
ATATÜRK ANADOLU LİSESİ İL ŞAMPİYONU
Büyük bir çekişmeye sahne olan müsabakanın son periyodunda rakibine üstünlük kuran Atatürk Anadolu Lisesinin perileri uzun bir aradan sonra okullarına kazandırdıkları kupadan dolayı çok sevinçli olduklarını ifade ettiler.

Takımın çalıştırıcısı Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih ÜZÜMCÜ, Müsabakalara katılıp katılmamakta başlangıçta kararsız kaldıklarını, üstelik yeterli sayıda kız basketbolcuya sahip olmadıklarını; buna rağmen eldeki kıt imkanlarla ve son maçta yalnız yedi kişilik kadro ile şampiyonluğa ulaşmanın verdiği mutluluğun tarifinin olmadığını ifade etti.

Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Kamil GÖRMÜŞ, “ Okul futbol takımımızın il üçüncülüğünden sonra gelen kızlar basketbol il şampiyonluğu ile Atatürk Anadolu Lisesi’nin spordaki o eski ihtişamlı günlerine dönme sinyallerini verdiğini görüyoruz. Şampiyon takımımızı, bize bu sevinci yaşattıkları için kutluyorum. Bu başarıda emeği geçen başta Beden Eğitimi Öğretmenimiz Fatih ÜZÜMCÜ’yü tebrik ediyorum. İlköğretimdeyken bu öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen Engin IŞIK, Erdinç YANGIN ve diğer öğretmenlerimizi de ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

Öğrencilere imkan verildiği takdirde, planlı ve sistemli çalışmayla daha büyük başarılara imza atılabileceğini ifade eden Okul Müdürü Kamil GÖRMÜŞ, başarının yalnızca akademik alanlardaki ders başarılarına göre değil, spor ve güzel sanatlar gibi yetenek isteyen alanlardaki ölçütlerle de değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Müsabakalarda en centilmen oyuncu olarak Atatürk Anadolu Lisesi Kız Basketbol Takımı oyuncusu Selenay Şişmanoğlu seçildi.

Atatürk Anadolu Lisesi Kız Basketbol Takımı, yer ve zamanı ilerleyen haftalarda belirlenecek olan bölge müsabakalarında Rize’yi temsil edecek.

ATATÜRK ANADOLU LİSESİ FUTBOL TAKIMI İL 3.SÜ
Liseler arası futbol müsabakasında Atatürk Anadolu Lisesi, Derepazarı’nda oynanan final müsabakalarında, ilk maçta Rize Spor Lisesi’ne mağlup olduktan iki gün sonra çıktığı ikinci maçta Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni yenerek il üçüncüsü oldu. Grup müsabakaları sonunda takım kaptanı Fatih SAVAŞ attığı 9 golle gol kralı oldu.

Takım çalıştırıcısı Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih ÜZÜMCÜ yaptığı açıklamada “Grubun favori takımı Rize Spor Lisesi ile final oynamak isterdik. O zaman çok farklı bir atmosfer olurdu diye düşünüyorum. Ama biz futbolun etiği gereği final öncesi grup maçlarında ince hesaplar yapmadık. Her maça kazanmak için çıktık ve nihayetinde finallerde en güçlü takım olarak gösterilen Spor Lisesi ile eşleştik. Müsabakalar boyunca sporcu ahlakından taviz vermeyen oyuncularımı tebrik ediyor; bundan sonraki müsabakalarda Rize Spor Lisesi’ne başarılar diliyorum.” dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI