ASLIHAN UZUNHASANOĞLU CUMHURBAŞLANLIĞI KÜLLİYESİNDE

ASLIHAN UZUNHASANOĞLU CUMHURBAŞLANLIĞI KÜLLİYESİNDE

YÖREDEN HABER 29.05.2019 09:20:03 47 0
ASLIHAN UZUNHASANOĞLU CUMHURBAŞLANLIĞI KÜLLİYESİNDE

ARHAVİ-Dünya Çiftçiler günü etkinliği nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’nin tüm illerinden gelen çiftçiler onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde iftar yemeği verdi.

İftar yemeğine Arhavi’li çiftçi Ziraat Mühendisi Aslıhan Uzunhasanoğlu ’da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İftar yemeğinde yaptığı konuşmada Ülkenin dört bir köşesinden gelen çiftçilerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek destek sözü verdi. Erdoğan konuşmasında “ Güçlü ülke kendini tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında ispatlamış ülkedir. 21. yüzyılda tarım ve gıda alanı, su, enerji, teknolojiyle beraber stratejik sektör konumunu sürdürüyor. Gelecekte tarımın stratejik önemi da daha da artacaktır. Üreticilerimize bugüne kadar yaklaşık 130 katrilyon liralık nakit hibe desteği verdik. Bu sene, destek miktarını 16 katrilyon liranın üzerine çıkartıyoruz. KDV’yi tamamen kaldırmanın yanında ‘mazotun yarısı sizden, yarısı bizden’ diyerek çiftçilerimizin üretim maliyetini ciddi oranda düşürüyoruz.

DESTEK MÜJDESİ

Et fiyatlarının arzu ettiğimiz seviyelerde olmadığını biliyoruz. İnsanımızın eti uygun fiyattan yedirmekte kararlıyız. Bununla ilgili siz üreticilerimizin taleplerini dikkate alarak maliyetleri düşürecek, üretimi teşvik edecek politikalara daha fazla ağırlık vereceğiz. Bayrama kadar yapılacak desteklerin müjdesini paylaşmak istiyorum. İnşallah, bayrama kadar 2,4 milyar lira kütlü pamuk desteği, 662 milyon lira yağlı ayçiçeği desteği ve 385 milyon çiğ süt desteği ödemelerini yapıyoruz. Böylece toplamda ise 3 milyar 447 milyon lira destek ödemesi yapmış olacağız. Ülkemizin ilk ve hem milli hem yerli, elektrikli traktörünün prototipini tamamladık. Yakın zamanda tanıtımını yapacak, akabinde seri üretime geçeceğiz.” dedi.

İftar programına katılan Arhavi’nin tanınmış simalarından Yaşar Uzunhasanoğlu’nun kızı Ziraat Mühendisi Aslıhan Uzunhasanoğlu yemek sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanına giderek hem babasının ve hem de Arhavililerin selamını iletti. Selamlardan oldukça memnun kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan Aslıhan Uzunhasanoğlu’na teşekkür ederek “Bizden de tüm Artvinli, Arhavi’li çiftçilere selam iletin” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI