ASLAN PAZAR İLÇE STADINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Kaymakam ASLAN yapımı devam eden Pazar ilçe stadını İl Özel İdaresi Şantiye Şefi Mühendis H.Görkem KANTOĞLU ve İlçe Gençlik Spor Müdürü Handan SÜMER ile birlikte incelemelerde bulundu.

YÖREDEN HABER 9.11.2014 20:43:12 150 0
ASLAN PAZAR İLÇE STADINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.
Aslan “İlçe stadının bakım ve onarımını kulüp yönetimi ve diğer paydaşlarla istişare ederek mümkün olan en kısa zamanda tamamlama çabası içinde olduklarını” ifade eden Kaymakam

Aslan “stadın eksiklerinin tamamlanması için sunduğumuz projede yalnızca zemin yenileme ve mevcut açık tribünün üzerinin kapatılması vardı. Spor Toto teşkilatından bu imalatların yapımı için Reklam karşılığı olmak üzere ödenek tahsisi yapılmıştır. Pazarspor kulübümüzün talebi üzerine açık tribünlerin büyütülerek tamamının üzerinin kapatılması şeklinde projemizi yeniledik. Böylece yaklaşık 750 seyirci kapasitesi artışına gittik.

Bu ek imalat için ödenek mümkün olmayınca rekabetçi bir ihaleyle belki de aynı iş için Türkiye genelinde en ekonomik diyebileceğimiz bir rakama ihaleyi tamamladık. Yine yeni stada yakışacak şekilde ek iş olarak maraton tribünün tüm koltuklarını yeniliyoruz ve kulübümüzün müşavirliğinde elektronik skorborduda stadımıza kazandırdık. Şu aşamada tribün üzeri kapamasının yaklaşık 15 günlük imalatı kaldı. Burada ana iş mevcut tribünün üzerinin kapaması olduğu için ödenek imkânlarının kısıtlılığı ve mevcut tribünün teknik olarak, statik hesaplamalara uygun olan direkli kapama yolunu tercihe mecbur kaldık. Ayaksız tribün imalatı için ek güçlendirme gerekliliği ve farklı askı sistemi kullanılmasını tercih etmemiz halinde zemin yenileyecek ödeneğimizin
kalmaması sonucunu doğuracaktı. Birde ayaklı kapamada mühendislik hesaplamalarının mecburiyeti nedeniyle iki noktada direk açıklığını dar yapmak mecburiyetinde kaldık. Bu durum imalat açısından sağlamlık ama estetik açıdan bazı tenkitlere neden olabileceğini tahmin edebiliyorum. Ama sonunda can güvenliği söz konusu olacak konularda estetikten önce sağlamlığa dikkat etmek zorunluluğunun idrakindeyiz”.söyledi. 

Aslan açıklamalarına ”Zemin yenileme işi şu an drenajının yenilenmesinden sulama sistemine, rulo çiminden alüminyum alaşım kale direğine çimlerin köklenme yeterliliğine kadar maçların oynanması için kullanıma hazır. Zemin yenilemede her zaman ideal olan ekim metodudur. Ancak ekme metodu bir sezonun tamamen kapatılmasına neden olmaktadır. Zaman kısıntımız nedeniyle rulo serme çimi tercih ettik. Tabi bitkilerde canlı organizmalardır. Bir yerden söküp nakil ettiğinizde organ nakli gibi uyum göstermeyen kısımlar olabilmektedir. Sahamızın %99’u yani 7500 metrekare çimin bazı kısımlarında kimi yerde bir karış, kimi yerde yarım metrekarelik alanlar olmak üzere toplamda 50 metrekare kadar kısmında çim istenilen verimlilikte olmadı. Müteahhit firma buralarda gençlik ve spor bakanlığı uzmanlarının tavsiyeleri doğrultusunda önce tohumlamayı denedi ancak mevsimsel etkenler istenilen sonucu vermeyince bu kısımlar yama metoduyla rulo çimle yenileniyor. Burada çim zemin için çok önemli olan silindirleme işleminde araç parkı yetersizliği nedeniyle yetersizlik oldu. Bu eksikliği Rizespor kulübümüzden aldığımız destekle hızla giderdik. Artık her sulama sonrası silindirleme işlemi yapılmaktadır” dedi.

'Sahamızın kullanıma açılması yoğun yağmurların engellemesi nedeniyle hedeflediğimiz  tarihten bir ay gecikme oldu. Sahayı takımımızın kullanımına imalatları devam eden maraton tribünü kısmını ayırarak bu hafta açmaya niyetlenmiştik. Ancak takımımızın son haftalar performansının iyi olması, aldığı güzel sonuçlaru ve iç saha olarak şu an kullandığımız Arhavi ilçe stadında gerek yönetimin misafirperverliği gerekse taraftarlarımız yanında Arhavili sporseverlerin verdiği seyirci desteği gibi etmenlerle Kulüp yönetimimizle istişare halinde sahayı kullanıma açmayı 2.sezon başında bir bütün olarak yapmanın daha uygun olacağını değerlendirdik.
Yenilenmiş stadımızla inşallah Pazar sporumuz nice başarılara imza atacaktır. Şimdiden sahamız takımımıza ve ilçemize hayırlı olsun diyorum'.diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI