Askeri Gemi Rize Limanında

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü ve Yaşlılar Haftası dolayısıyla TCG Tuzla askeri gemisini Sevgi Evlerinde kalan çocuklar, Gönül Elçileri ve öğrencileri, Rize Gençlik Merkezi gençleri, Rize İzci Grubu, Halk Eğitimi Merkezi Hal

YÖREDEN HABER 17.03.2014 10:41:16 11 0
Askeri Gemi Rize Limanında
Ziyaretçileri TCG-Tuzla Savaş Gemisinde gemi komutanı Deniz Kurmay Yüzbaşı Arif Erdem ve personel karşıladı.

TCG TUZLA Savaş Gemisinde Vali Nurullah Çakır, Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Fındıklı Kaymakamı Enver Yılmaz, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik de ziyaretçilere eşlik ettiler.

Gemi Komutanı Yüzbaşı Arif Erdem Vali Nurullah Çakır ve beraberindekilere, geminin tekniği ve kullanım amacı ile ilgili brifing verdi.

Ziyaretçiler, 55.75 metre uzunluğunda, 8.58 metre genişliğinde ve saate 25 deniz mili hıza ulaşabilen geminin fotoğraflarını çekti. Bazı ziyaretçiler de gemi personeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
25 deniz mili hız yapan gemide 34 personel görev yapıyor.

Gemide 40mm çift namlu top, gece görüş özelliğine sahip 2 adet 12,7mm ağır makineli tüfek bulunuyor 

Ziyaretçilere gemi personeli tarafından gemi hakkında bilgi verildi. İlk defa bir savaş gemisi gördüklerini belirten ziyaretçiler, kendilerine gemiyi gezme imkânı verildiği için Vali Nurullah Çakır’a, gemi personeli ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI