Aşırı Yağışlar Rize’de Hayatı Olumsuz Etkiledi

Doğu Karadeniz Bölgesinde ve Rize’de dün itibariyle başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak yağışlar; Rize’de başta Güneysu ve Merkez İlçeye bağlı Muradiye ve Salarha Beldeleri olmak üzere İyidere, Derepazarı, Çayeli, Ardeşen,

YÖREDEN HABER 24.08.2020 09:42:35 107 0
Aşırı Yağışlar Rize’de Hayatı Olumsuz Etkiledi

Doğu Karadeniz Bölgesinde ve Rize’de dün itibariyle başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak yağışlar; Rize’de başta Güneysu ve Merkez İlçeye bağlı Muradiye ve Salarha Beldeleri olmak üzere İyidere, Derepazarı, Çayeli, Ardeşen, İkizdere ve Fındıklı ilçelerinde hasarlara neden oldu.

Rize Valiliğinden yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi; 'Rize genelinde 45 köyün anayollarında ve bağlantı yollarında meydana gelen heyelan ve toprak kaymaları sonucu hasarlar oluştu. Güneysu ilçesinde Gürgen Deresi taştı, Başköy'de derenin taşması nedeniyle tedbir amacı ile biri üç katlı, biri 2 katlı iki ev boşaltıldı. Merkeze bağlı Dağsu Mahallesi'nde de heyelan nedeniyle 5 katlı bina ile iki katlı ev boşaltıldı.

İl genelince çok sayıda otomobilde sel suları ve heyelan nedeniyle maddi hasar meydana gelirken, yoğun yağmur sonucu merkez ve ilçelerde zemin kattaki dükkanlarda su baskını nedeniyle hasar oluştu.

Yağan yağmurlar sonucu bulundukları alanlarda mahsur kalan 15 kişi İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD ekipleri tarafından kurtarılarak güvenli alanlara tahliyesi sağlandı.

Hayatın normale dönmesi, vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için Karayolları, İl Özel İdaresi, DSİ ve belediye ekipleri ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ekiplerince gerekli çalışmalar başlatıldı.'


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI