ARTVİN'E KEMAL CİRİT ATANDI.

TÜM BASIN SU DEDİ.CİRİT ATANDI.

YÖREDEN HABER 4.08.2013 17:31:31 7 1
ARTVİN
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün onayladığı Valiler Kararnamesi´nin ayrıntıları belli oldu. Gül´ün onayının ardından Valiler Kararnamesi Resmi Gazete´de yayımlandı.

Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan Valilik Kararnamesi’nin ardından Artvinliler sürpriz yaşadı. Dün Artvin Valisi olarak atandığı yazılan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’yun Artvin’e değil Düzce Valiliğine atandığı, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü Kemal Cirit’in Artvin Valisi olduğu yazılıydı.


Artvin Valisi Necmettin Kalkan’ın Hakkari’ye atanmasının ardından Artvin Valiliğine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’un atandığı yazılmış, haberi tüm yaygın ve yerel medya da bu şekilde duyurmuştu. Ancak Resmi Gazete’de yayınlanan kararnamede yayınlanan listede Artvin Valiliğine Ali İhsan Su’yun değil, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü Kemal Cirit’in Artvin Valisi olduğu yazılıydı. Atama Listesinde adı ter alan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise Düzce Valiliğine atandı.

Önceki gün 7 Vali merkeze alındığı yazılıyken Kararname’de ise bu sayının 8 olduğu görüldü. Buna göre Artvin Valisinin İskenderun Kaymakamı Vali İhsan Su değil, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü Kemal Cirit olduğu kesinleşmiş oldu. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise Düzce Valisi olarak listede yer aldı.


Kemal Cirit Kimdir?
Afyonkarahisar Emirdağ doğumlu Cirit, ilkokulu Bayat ilçesine bağlı köyü Derbent’te, ortaöğrenimini Isparta Gönen Öğretmen Lisesinde, üniversiteyi de İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi kamu yönetiminde tamamlamış, 1994 yılında Tekirdağ’da Mülki İdareye başlamış, bir yıl süre ile İngiltere’de eğitim görerek ve kara Avrupa’sının neredeyse tamamını gezerek donanımını artırmış, Ordu- İkizce; Konya Tuzlukçu ve Yunak, Diyarbakır Dicle Kaymakamlıklarını müteakip Batman ve Yalova’da Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş. Son olarak Resmi Gazete’de yayınlanan Yeni Kararname de Vali olarak Artvin’e atandı. Haber: SAMİ ÖZÇELİK/08HABER 

Anahtar Kelimeler:
Besim TABİLOĞLU
11.08.2013 09:56:05
sayin valimiz artvin ni̇mi̇ze hoş geldiniz yeşil artvin nımız sizin hayatınızda unutulmayacak yer eder biz artvinliler devlet büyüklerimizi saygı ve sevgilerimizi sunar başarılar diliyoruz rabbim yardıcınız olsun

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı