ARTVİN’DE YARALI KÖPEK İÇİN HAYBULANS 400 KM YOL YAPTI

Artvin’de 3 hafta önce araba çarpması sonucu çene kısmında aldığı hasardan dolayı Artvin Belediyesi Haybulansı ile Erzurum’a tedaviye götürülen sokak köpeği sağlığına kavuştu.

YÖREDEN HABER 20.03.2018 13:49:43 15 0
ARTVİN’DE YARALI KÖPEK İÇİN HAYBULANS 400 KM YOL YAPTI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de 3 hafta önce araba çarpması sonucu çenesi kırılan 2 yaşındaki sokak köpeği Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin talimatıyla Artvin Belediyesinin hayvan ambulansı ‘Haybulans’ ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürülerek burada tedaviye alındı. Veteriner hekimler tarafından yapılan başarılı ameliyat sonrası eski sağlığına kavuşan sokak köpeği tedavisi ardından Artvin Belediyesi Haybulansı ile yeniden Artvin’e getirilerek doğal ortamına bırakıldı.

Resulullah (asv) sadece insanlara değil, bütün canlılara karşı merhametli olunmasını istediğini hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, iki yıl önce hizmete aldıkları Haybulans ile sokak hayvanlarına anında müdahale ettiklerini söyledi.

Hizmetimiz sadece insanlara değil bütün canlılara

Kocatepe; ”Sokakta ki bizim ihtiyaç sahipli dostlarımız için belediye olarak her türlü destekte bulunuyoruz. Bu minik dostumuza bir araba çarpması sonucunda beyninde hasar oluşmuştu bizim veteriner hekimimiz ilk müdahaleyi burada yaptıktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Veterinerlik bölümüne göndererek yeniden sağlığına kavuşturduk. Haybulansımız ile Artvin’e geri getirerek doğal ortamına salıverdik.

Kaza hepimizin başına gelebilir ne olur böyle durumda ne de olsa sokak hayvanı diyip bir köşede bırakıp kaçmayalım onların bir can taşıdığının farkına varıp Belediyemiz Beyaz Masa birimine Alo 153’ten ulaşarak yardım çağırabilirsiniz.” dedi


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı