ARTVİN’DE VALİLİKTEN “ARTVİN ŞEHİTLERİ ALBÜMÜ”

Artvin Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından Artvinli şehitlerin hatıralarının yaşatılması amacıyla “Artvin Şehitleri Albümü” hazırlandı.

YÖREDEN HABER 22.03.2018 09:46:40 70 0
ARTVİN’DE VALİLİKTEN “ARTVİN ŞEHİTLERİ ALBÜMÜ”

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından Artvinli şehitlerin hatıralarının yaşatılması amacıyla “Artvin Şehitleri Albümü” hazırlandı.

Vali Doğanay, yaptığı yazılı açıklamada, 1965 yılından bu yana yaşanan savaşlar, terör olayları ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen 58 asker ve polisin bilgi ve fotoğraflarının yer aldığı “Artvin Şehitleri Albümü” hazırlandığını belirtti.

Albümü hazırlarken Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Artvin Garnizon Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerinden yararlanıldığını dile getiren Doğanay, şunları kaydetti: “İstiklal şairi merhum Mehmet Akif Ersoy’un bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’mızda da ifade ettiği üzere, her karışından kefensiz yatan binlerce şühedanın fışkırdığı bu toprakların, vatan olmasını sağlayan aziz şehitlerimiz, Cihangir Asya ordularının kahraman askerlerinin torunları, dün Malazgirt’te, Moğaç’ta, Viyana’da, İstanbul’da, yakın tarihte 15 Temmuz Destanında, Güneydoğu’da, Afrin’de ve vatan mevzu bahis olduğunda tereddütsüz her yerde tarih sayfalarına sığmayacak eşsiz kahramanlık ve fedakârlıklarınızla bu toprakları vatan eylediniz. Sizlere minnettarız.

İstikbalimizden emin adımlarla yürüyoruz izinizden. Hiçbir zaman ye’se ve ümitsizliğe düşmedik ve düşmeyeceğiz. Sizin yolunuzda olanlar, bu topraklar üzerinde yaşadıkça; hürriyet, şeref ve onurla yaşamaya layık Türk Milleti dimdik ayakta duracaktır.

Hamiyetperver milletimizin kahraman evlatları; hediye ettiğiniz bu topraklarda inşallah fen ve sanat çiçekleri açmış ve açmaya devam edecek, bu vatan maddi ve manevi saadetler içinde gül ve gülistana dönüşecektir.

Artvinli gençlerimiz, anaların babaların yetiştirdiği o körpe taze evlatlarımız, ay yıldız yürekleriyle, pırıl pırıl vatan sevdası ile memleketimizin birliği ve dirliği için gerekirse bir kez değil bin kez şehit olmayı göze alan bir ahlak ve düstur içerisinde yetişmişler ve yetişeceklerdir.

Artvin’imizin gerek milli mücadelede Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale’de gerek Kıbrıs çıkartmasında vatanın muhafazası için yapılan bütün savaşlarda ve mücadelelerde şehitleri vardır. 15 Temmuz Destanı'nda da, hain terör örgütlerine karşı yapılan mücadelelerde de bu kadim kent, şehitler vermiştir.

Aziz şehitlerimizin hatıralarını diri tutmak ve kahramanlıklarını bundan sonraki nesillere aktarmak için Valiliğimizce şehitlerimize ithafen hazırlanan bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vesileyle vatan uğruna göz kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, gazilerimize sağlıklı ve bereketli ömürler diliyorum. Ruhunuz şad olsun.”

Hazırlanan şehitler albümü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103’üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde şehit aileleri ve gazilere takdim edildi.

Bu arada Artvinli gaziler içinde bir albüm çalışması başlatıldığı da kaydedildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı