ARTVİN’DE ARICILARIN SORUNLARI İSTİŞARE EDİLDİ

ARTVİN’DE ARICILARIN SORUNLARI İSTİŞARE EDİLDİ

YÖREDEN HABER 20.05.2019 11:43:47 19 0
ARTVİN’DE ARICILARIN SORUNLARI İSTİŞARE EDİLDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de, arıcılığının mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerileri konulu istişare toplantısı düzelendi.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur, İl Müdür Yardımcısı Alaeddin Zeren, Şube Müdürü Mikail Kaya, Birlik Başkanları, Teknik Personel, bazı STK temsilcileri ve arı yetiştiricileri katıldı.

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mikail Kaya, arıcılığın mevcut durumu ile ilgili yaptığı sunumda, Artvin’in 2002 yılından itibaren Kafkas Arı Gen Merkezi ve Camili Bölgesinin damızlık ana arı üretimi için izole bölgesi olmasının kent için çok önemli bir değer olduğu söyledi.

Kafkas arısının özellikleri hakkında bilgi veren Kaya, diğer illerimize komşu olan yerlerde daha çok gözüken bozulmuş olan arı ırklarının saflaştırılması için ana arının önemini ve ilimizin ana arı üretiminde Türkiye birincisi olduğunu vurguladı.

Daha sonra katılımcılara söz verilerek markalaşmanın ve coğrafi işaret tescilinin önemi vurguladı. Toplantı devamında gezginci arıcıların sorunları ve kaçak yollarla ilimize giren arı ve bal girişlerindeki sıkıntılar dile getirildi.

Toplantı sonunda Vali Doruk’un direktifleri ile bilgilendirme ve eğitim toplantıları yapılması kararlaştırılırken, Artvin ili Arıcılık sektörü ile ilgili “Eylem Planı” hazırlanması hedeflendi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı