Artvin’de “1. Bisiklet Yol” yarışı düzenlendi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, kategorilerinde derece giren başarılı bisikletçileri altın ile ödüllendirdi.

YÖREDEN HABER 18.10.2014 18:35:37 1 0
Artvin’de “1. Bisiklet Yol” yarışı düzenlendi.
Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen ve yaklaşık 60 sporcunun katıldığı bisiklet yarışı, Ardanuç ilçe merkezinden start aldı.
Sporcular, Ardanuç-Artvin karayolunda ilerleyerek Artvin şehir merkezi önünde kurulan varış noktasına kadar yaklaşık 45 kilometre mesafelik parkuru tamamladı.
Sporcuların zaman zaman dik ve virajlı yollardan geçtikleri sırada zorlandıkları gözlendi.
Bayanlar kategorisi 15-18 yaş grubunda Hatice Yılmaz birinci, Betül Karcı ikinci, İlayda Mandırla ise üçüncü oldu.
Erkekler kategorisi 15-18 yaş grubunda Enes Barutçu birinci,  Emre Can Barutçu ikinci, Emre Can Ateş üçüncülüğü elde etti.
Erkekler kategorisi 19-29 yaş grubunda Oğuzhan Dede birinci, Özgür Kazma ikinci, Rıfat Kaya ise üçüncü oldu.
Erkekler kategorisi 30-39 yaş grubunda Yakup Sadıkoğlu birinci, Gökmen Yanık ikinciliği elde etti.
40-49 yaş grubunda Tarkan Kalacıoğlu birinci, Soner Çiçekoğlu ikinci, Mustafa Sadıkoğlu ise üçüncü oldu.
50-59 yaş grubunda ise Zeki Tekin adlı sporcu birinci oldu. 
Dağ yarışı kategorisi erkekler 18-29 yaş grubunda Gökhan Hasta birinci, Doğan Gümüş ikinci, Yılmaz Civansözer üçüncü oldu. 
30-50 yaş erkekler grubunda Murat Karaca birinci, Sener Öztürk ikinci, Hakan Demiröz üçüncülüğü kazandı. 
Dereceye giren sporcular için Artvin Valiliği önünde bir tören düzenlendi. Törene, Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Emniyet Müdürü Hamdi Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, sporcular, amatör spor kulüpleri yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. 
Artvin Valisi Kemal Cirit, kategorilerinde derece giren başarılı bisikletçileri altın ile ödüllendirdi.
Vali Cirit, burada yaptığı konuşmada, “Bugün bir heyecanımızı sizlerle birlikte paylaşıyoruz. Artvin bugün bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Birçok ilden özellikle bisiklet yarışında birçok arkadaşımız burada yarıştılar. Artvin sadece kendisine değil sizlere de ev sahipliği yapmanın güzelliğini gösteriyor.” dedi. 
Ülkenin genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten Vali Cirit, “Ülkemizin yaklaşık 20 milyona yakın nüfusu genç kategorisinde bulunmakta. Bireysel ve takım halinde yapılan spor faaliyetlerinde bizler gayret göstermekteyiz. Özellikle Artvin olarak birçok konuda söz sahibi olabileceğimiz alanları araştırmaktayız, gayret göstermekte arkadaşlarımız.  Gençlik Spor Bakanlığımız sadece spor alanıyla ilgili değil, gençlik hizmetleri alanında da epeyce bir faaliyeti ilimizde uygulamaya çalışılıyor. Burada da gençlik hizmetleri müdürlüklerimiz var biliyorsunuz, orada da birçok arkadaşlarımız burayı aktif olarak kullanıyorlar. İl müdürümüz söylediler, az değil 15 bin kişinin gelip gittiği alanların olması. Bu bizim için güzel bir veridir ama bundan sonraki aşamada bizlerin beklentisi başarının biraz artmasıdır. Başarı tabi ki tek sınavlarla olmuyor, hem spor alanında hem müzik alanında. Yetenek isteyen alanlar. Biz Artvinli çocuklarımızdan gençlerimizden başarı bekliyoruz. Tabi başarı beklerken de bizlerin biraz özveride bulunması gerekiyor. Buradan kendime düşen kısmı da alarak söylemem lazım. Hem maddi olarak hem de manevi olarak desteklenmesi lazım ve bizde ve bunların hepsine gönülden destek verdiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Takım sporlarından Artvin’de bir başarı çıksın istiyoruz. İmtiyazlı spor alanları var, futbol gibi voleybol gibi, basketbol gibi. Biraz oralarda da sesimiz çıksın istiyoruz.  Artvin’in şu an için en başarılı olduğu alan, ödül vererek göreceğiz. Bir kısmını biliyorsunuz, genetiğimizde bir güreşçilik var. Geçen buraya gelen dünya şampiyonu güreşçimizde Yusufeli’nde güreş tutanlardan birisiydi.  Dolayısıyla biz bu türden örneklere ulaşmak için gençlerimizin bu başarılarda yer almasını arzu ediyoruz. Ben burada destek veren tüm Artvinlilere gönülden teşekkürlerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Antrenörlerini de bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.
Törenin sonunda Vali Cirit, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce çeşitli spor dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporcu ve takımlara kupa, madalya ve altın hediye etti. Ayrıca amatör spor kulüp yöneticilerine malzeme yardımında bulundu. 
 
  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı