Artvin Belediye Başkanında özel açıklamalar

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe,“Artvin’de turizmin gelişmesi, alt yapının yapılabilmesi, şehirde ki ticaretin canlanması, Kafkasör’ün Turizm Kenti olabilmesi ve Atatepe’nin bir turizm cazibe merkezi olabilmesi için ilimizin ul

YÖREDEN HABER 16.02.2016 13:50:08 19 0
Artvin Belediye Başkanında özel açıklamalar
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, iki yıla yaklaşan Belediye Başkanlığı görevi süresinde, gerek belediye başkanı olarak, gerekse Ak Parti iktidarının memleketi Artvin ilinde, başta Türkiye’nin en önemli barajları ve bu barajlar sayesinde Artvin’in komşu illeri ve kendi iç coğrafyasındaki ulaşımda kısa sayılacak zamanda hizmete giren onlarca tünel ve yeni yolların, birçok alanda gerçekleşen devasa yatırımları, Gazeteci-yazar Bayram Ali Kavalcı’ya anlattı.

Artvin Belediyesi 2015 yılını, Artvin’in yolları yılı olarak ilan edilmesinin ardından, şehrin genelinde yaptığı yeni yol, asfaltlama, duvar, yeni park alanları vs. gibi şehir merkezi, mahalleler, köyler ve ilçelere giden yollarla ilgili çalışmalara damga vurdu
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, “Artvin’de turizmin gelişmesi, alt yapının yapılabilmesi, şehirde ki ticaretin canlanması, Kafkasör’ün Turizm Kenti olabilmesi ve Atatepe’nin bir turizm cazibe merkezi olabilmesi için ilimizin  ulaşımın ve kentin şehir içi ulaşımın gelişmiş standartlara uygun hale getirilmesi için yaptığımız proje çalışmalarımızı birbiri ardından halkımızın ve şehrimizin hizmetine sunmuş olduk.

Çalışmalarımız kapsamında yapılan İsmet Acar Bulvarı, Atatepe Yolu, Kafkasör yolu ve şehir içi yollarının düzenlenmesinin ardından çalışmaları devam eden 3 dev proje ile Artvin’in ulaşım sorununa köklü çözüm getirilecek. Yapımı devam eden Hopa Tüneli, Rize-Artvin Havalimanı ve Omana üzerinden gelecek alternatif yol çalışmalarının tamamlanmasıyla Artvin’in ulaşım sorunu yakın gelecekte inşallah tarih olacak. Artvin’in trafik sorununu çözmek için atılan en ciddi adımlardan biri olan Alternatif Çevre yolu çalışmalarımızı tamamladık.  Geçtiğimiz yıl içerisinde başlattığımız ve Artvin için hayati önem taşıyan çevre yolunda genişleme ve asfaltlama çalışmaları tamamlanarak resmi açılışı yapılmadan halkımızın hizmetine açmış olduk. İsmet Acar Bulvarı şehir içi trafiğimizi yüzde 30 oranında rahatlatıp, adeta şehrimize nefes aldırdı. Belediye Meclisimiz olarak aldığımız bir kararla çevre yolu olarak bilinen, Kafkasör Festival Caddesi yolunun adını bugüne kadar Artvin’e maddi ve manevi hiçbir katkıyı esirgemeyen Borçkalı işadamı İsmet Acar’ın adını vermiş olduk. Artık dünyaca tanınan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turistlerimizin geldiği, Kafkasör yaylasına gelen halkın daha güvenli ve kolay ulaşımını sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar tamamlanarak halkımızın hizmetine sunmuş olduk. Kafkasör yaylamıza daha kolay ulaşımların sağlamaları için yapılan çalışmayla 1,200 metrelik mesafeyi ortalama 10 metre genişletilerek genişleme yapılan kısım dahil olmak üzere 1700 metrelik asfaltlama çalışması da tamamlamış olduk.

Artvin’in geleceği olan turizm için ayrı bir önem taşıyan Adatepe yolu asfaltlanıp bariyer çalışmaları tamamlanarak hizmete sunmuş olduk. Hopa tünelinin tamamlanmasıyla Borçka-Hopa arası ulaşım yarım saat gibi bir süreye inerken ulaşımda başta kış mevsimi olmak üzere, her dönem sıkıntı olan Cankurtaran geçidinin etkisi bu yılın sonuna doğru ortadan kalkmış olacaktır. Rize-Artvin Havalimanının yapımıyla Doğu Karadeniz’in kilometreleri bulan karayolu ulaşım sorunu giderilecek. Oluşturulacak alternatif ulaşım ağıyla doğa cenneti şehirlere daha fazla yerli-yabancı turist çekme ve ulaşım kolaylığı sağlanmış olacaktır. Omana üzerinden yapılacak alternatif yol ile Artvin trafiği yarı yarıya rahatlatılacağı gibi ulaşım kolaylığı da getirilmiş olacaktır.

Artvin’imiz artık, hizmete giren,
Deriner Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile sahip olduğu 249 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, Dünya’nın 6. yüksek barajı olan Deriner Barajına sahiptir. Bu ve diğer barajlarımız, Artvin’imize adeta başta ekonomik refah, yeni istihdamlar,   turizm, kültür,  sosyal ve coğrafi acıdan çağ atlatan devrim niteliğinde yatırımlar olarak birbiri ardına hizmete girmektedir. ”dedi.

HABER RÖPORTAJ: BAYRAM ALİ KAVALCI-ARTVİN 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI