ARILAR NASIL KORUNUR?

AYI'DAN ARI'LARI KORUMAK İÇİN NELER YAPMADI Kİ!

YÖREDEN HABER 22.08.2013 19:45:45 31 0
ARILAR NASIL KORUNUR?



Rizeli arıcı Ali İhsan Ekşi, arı kovanlarını, ayı saldırılarından korumak amacıyla kafes şeklinde yaptırdığı kamyonunun kasasındaki raflarda muhafaza ediyor.

Rize'nin İkizdere ilçesinde arıcılıkla uğraşan Ali İhsan Ekşi, arı kovanlarını, ayı saldırılarından korumak amacıyla kafes şeklinde yaptırdığı kamyonunun kasasındaki raflarda muhafaza ediyor.

Ekşi, AA muhabirine, 20 yıldır arıcılıkla uğraştığını, İkizdere ilçesinde son zamanlarda boz ayıların arı kovanlarına çok zarar verdiğini söyledi.

Kovanlarını ayı saldırılarından korumak istediğini ifade eden Ekşi, 'Arılarımı yaylaya bıraktığım zaman her gün ayı saldıracak korkusu yaşamaktan bıktım. Kamyonumun üzerine 5 bin lira harcayarak raf yaptırdım. İkişer sıra halinde 30 kovanımı bu raflara yerleştiriyorum. Bakımı ve taşıması çok kolay. Gezginci arıcılık yaptığım için hangi yaylada bal verimi fazla ise kovanlarımı oraya götürerek rahatlıkla bırakıyorum' dedi.

Kovanların etrafını kalın demirlerle ördüğünü belirten Ekşi, 'Yaptırdığım bu kafes sayesinde güven içindeyim. Sanırım ilçemizde ayılar arttı, ilkbahardan itibaren bal mevsimi süresince kovanlarımıza zarar veriyorlar. Bugün bir kovan ortalama 300–600 lira arasında satılıyor. Geçen yıllarda birçok kovanımı ayılar parçaladı. Daha fazla zarar görmemek için böyle bir tedbir aldım' diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI