ARICILAR BİRLİĞİ’NDEN ESNAF KOMŞULARINA İFTAR YEMEĞİ

ARICILAR BİRLİĞİ’NDEN ESNAF KOMŞULARINA İFTAR YEMEĞİ

YÖREDEN HABER 26.05.2019 09:28:25 30 0
ARICILAR BİRLİĞİ’NDEN ESNAF KOMŞULARINA İFTAR YEMEĞİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin, Merkezde bulunan Artvin Arıcılar Birliği, esnaf komşularına iftar yemeği verdi.

Eski Belediye hizmet binasında, Aksakaloğlu İşhanı içinde verilen iftar yemeğine, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Öztürk, İl Tarım Müdürü Dursun Okur, Artvin Arıcılar Birliği Başkanı İbrahim Durmuş, Ziraat Odası Başkanı Köksal Portakal, Şoförler Odası Başkanı Şeref Öngüner, 33 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Remzi Yıldız ve Aksakaloğlu İşhanı esnafı, katıldı.

Aile ortamında bir araya gelen esnaf birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadı. Arıcılar Birliği Başkanı İbrahim Durmuş, Ramazan Ayı’nın bereket ve dayanışma ayı olduğuna vurgu yaparak; “Ramazan ayı, dayanışma, yardımlaşma, paylaşma, kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlendirildiği çok özel, 11 ayın sultanıdır. Birlikte aynı sofrada oruç açmak, ekmeği paylaşmak, emeği paylaşmak asırlardır süregelen çok özel bir gelenektir.

Bugün Ramazan’da birlikte iftar açıyoruz. Bakın bu tarih artık hiç olmayacak Geriye dönüşü olmayan şey, ölüm ve zamandır. Bu nedenle yaşarken çalışmalı, üretmeli, hep iyilik, güzellik düşünülmeli ve hayır işleri yapılmalıdır. İhtiyacı olanlar düşünülmelidir.

Artvin’de Arıcılar Birliği’nin arı yetiştiricilerle birlikte, Artvin’e ülkemize sağlık sunarak hizmet verdiklerini anlatan başkan İbrahim Durmuş; “Biliyorsunuz Artvin Arıcılar Birliği, arı yetiştiricilerin kurduğu çatı birliktir. Dayanışma içinde birlikte Türkiye’nin en kaliteli, en sağlıklı balını üretmek için çalışmaktayız. Bu vesileyle birkaç uyarımızı yaparak sözlerimi bitirmek istiyorum.

Elinde 3 kiloluk, 4 kiloluk bidonlarla dolaşan, markası olmayan, ambalajları, üretim bilgileri bulunmayan bir anlamda sahte yada kaçak olması muhtemel ucuz ve sağlığınızı tehdit eden ballara rağbet etmeyiniz. Birliğimize üye arı yetiştiricilerin ballarında birliğimiz tarafından verilen barkot vardır. Buna dikkat edin. Bakıyorsunuz, işte Ardahan’dan, Kars’tan getirdiklerini söyledikleri, kilosunu 20-25’ten verdikleri sahte ve kaçak ballar bal değildir!

Zaten düşünürseniz 20-25 TL’ ye bal olur mu? Bunlara rağbet etmeyin, sağlığınızla oynamayın. Diğer arıcı esnaflarımıza zara vermeyin.

Ayrıca bu tür sahte ve kaçak ballar Artvin balını da kirletmekte, güvenini zedelemektedir. Biz buna asla izin vermedik ve vermeyeceğiz. Artvin balına değer katmak için bunu yapmak zorundayız. Marka olmak zorundayız. Sağlıklı bal üretip insanların güvenini kazanmalıyız,

İlimizde, ülkemizde ve hatta dünyada Artvin Balı aranan, tercih edilen marka bir bal olması için hepimize görev düşüyor. Bu akşam iftarımızda yemekle birlikte bal da ikram ettik. Afiyet olsun. Ramazan’ın sonunda bayramda da buluşmak dileğiyle katılım gösteren arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI