Araştırma Gemisi Sefere Çıktı

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü'ne ait modern teknolojiyle donatılmış olan 'Sürat Araştırma 1 Gemisi' araştırma seferine çıkıyor.

YÖREDEN HABER 17.07.2014 13:17:36 42 0
Araştırma Gemisi Sefere Çıktı
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Yomra Limanındaki Su ürünleri Araştırma Gemisinin araştırma seferine başlaması ile ilgili yapılan törene katıldı. Burada Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Dr. İlhan Aydın'dan seferle ilgili bilgiler alan Vali Öz, ekibin güzel bulgularla geri döneceğine inandığını söyledi.

Vali Öz, 'Balıkçılık Trabzon ve bölge ekonomisi için önemli bir sektör. Bunun sürdürülebilirliliği açısından son dönemlerde Bakanlık ve ilgili kurumlarla belirli politikalar üretiliyor, yönetiliyor. Avlanma ölçüleriyle ilgili belli kriterler konuluyor. Araştırmalar bu bölgede balıkçılığın gelişimini şekillendirecek ve uluslar arası alanda bize güç verecek. Bölgemizin potansiyelini ortaya koyması bakımından önemli bir çalışma. Onun için ben bu ekibimize teşekkür ediyorum. Av sezonuna da yaklaşık 1 buçuk ay kaldı. İnşallah güzel bulgular çıkar, bereketli bir sezonun başlangıcı olur' dedi. Burada kurulacak olan su ürünleri gen bankasının önemine de vurgu yapan Vali Öz, 'Kurulacak olan gen bankası ile Su Ürünleri Araştırma Enstitümüz daha da güçlenecek ve ülkemiz ve bölgemiz adına önemli bir gen bankası oluşacak. Yapılan bu çalışmalar balıkçılığımızın geleceğini şekillendirecektir' dedi.



Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü'ne ait modern teknolojiyle donatılmış olan 'Sürat Araştırma 1 Gemisi' bu sabah itibariyle denize açıldı.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI