Araplar Uzungöl'e gidiyor

En önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’de Arap turistlerin yoğunlukta olması dikkat çekiyor

YÖREDEN HABER 22.08.2014 20:14:54 44 0
Araplar Uzungöl
Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’de son günlerde Arap turistlerin yoğunlukta olması dikkat çekiyor. Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı doğal güzellikleri ile dünyaca ünlü Uzungöl’e gelen yerli ve yabancı turistler Uzungöl’de doğal yapıyı izleme fırsatı buluyor.

Ülkelerindeki aşırı sıcaklardan bunalan Arap turistler tatil için Trabzon’un yemyeşil yaylalarını geziyor. Uzungöl’de doğal yapıyı izleme fırsatı bulan Arap turistlerin başında Suudi Arabistan’dan gelenlerin olduğu belirtildi.

Malatya’dan Uzungöl’e giden bir grup basın mensubu, Uzungöl etrafında yapılaşmanın fazla olduğunu görünce, “Yapılaşma İnşallah biran önce durdurulur ve doğal yapı korunur” ifadesini kullandı.

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl bir tabiat parkı olarak koruma altına alınmış doğal bir güzelliktir. Bölgede bulunan ahşap evler doğal görünümleri ile doğaya en iyi şekilde uyum sağlamış olup, yörenin güzelliğine güzellik katan bir görünüm arz etmektedir. Yöreye gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlama görevini de pansiyon olarak işletilen bu evler ve yöredeki oteller gerçekleştirmektedir. Yaz kış, doğal yürüyüşlerin rahatlıkla ve büyük bir keyifle icra edilebildiği Uzungöl etrafında birçok yayla yer almaktadır. Şekersu, Demirkapı, Yaylaönü gibi adlara sahip bu yaylalar bölgeye gerçekleştirilen ziyaretlerin birçoğunun hedefi durumundadır.  
karadeniz gazetesi

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI