Araplar Ayder'e konaklamak için gelmiyor

Karadeniz bölgesine son yıllarda rağbet gösteren Suudlu ve Arap ülkeleri vatandaşları Ayder Yerleşim alanını görsel olarak çok beğenmelerine rağmen konaklamayı tercih etmeden geri dönüyorlar.

YÖREDEN HABER 25.05.2014 08:43:17 35 2
Araplar Ayder
 Son yıllarda cazibe merkezi haline gelen Karadeniz bölgesi Turizm faaliyetlerinde oldukça ilerleme kaydetmesine rağmen Rize hala yeterli konuma gelemedi.
Suudi Arabistan’dan Trabzon’a direk uçuşların başlaması Arap turistlerin bölgeye akın etmesini sağladı. Bölgedeki oteller Arap turistler ile doldu taşıyor.

Tatillerini Rize’de geçiren Arap Turistler yaptıkları açıklamada, Rize’yi “yer yüzündeki cennet “ olarak tanımlayarak “Türkiye Müslüman bir ülke olduğu için burada kendimizi rahat hissediyoruz. Buradaki doğal güzellikleri dünyanın başka bir yerinde görmek mümkün değil. Burası dünyadaki cennet gibi mekanlar. İnsanların sizlere bakışı da bizi mutlu ediyor”dediler.

  Rize bölgesini seçen turistlerin bir çoğu Arap ülkelerinden gelenlerden oluşuyor.Rize'de acenta işletmeciliği yapan Torlak Turizm yetkilileri ilginç tespitlerde bulundular.Şirket saibi İsmail Torlak' Son günlerde Rize'ye gelen turist sayısında artışlar var.Daha çok Arap ülkelerinden geliyorlar.Biz rezervasyon yaparken konaklama yapılıp yapılmayacağını soruyoruz.Genel'de konaklama yapmıyorlar.Günebirlilk gezip Trabzon'a özellikle Uzungöle dönüyorlar.Çok az bir kısmı ise İkizdere'yi tercih ediyorlar.Bu ise bölgemiz için çok büyük eksikliktir.Sebepleri çoktur.Ben sadece şunu söylemek istiyorum.Tesislerimizin bir çoğu Arap Turistlerin kalmasına yönelik değildir.Madem ki,özellikle Ayder ve diğer yerleşim alanlarımız doğal güzellikleri bağrında barındırıyorsa ve bu özelliğinden dolayı turistler tercih ediyorsa, bizim de kendimizi taleplerin karşılanmasına yönelik yeniliklerle düzenlemelere gitmemiz gerekiyor.Arap Turist Havayolu ile Trabzon'a geliyor.Araç kiralıyor.Günebirlik Rize ve civarını Ayder'i gezip,görünüp gerisi geri dönüp konaklamayı başka yer olarak seçiyor.Bu böyle gitmemelidir.'dedi.

Anahtar Kelimeler:
CEMAL İNCEOĞLU
25.05.2014 12:15:55
AYDER YAYLASI OTELLERİMİZİN ACİLEN REZERVASYON BİTLİĞİ KURMAMIZ GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. OTEL VE PANSİYONLARINIZIN HEPSİ ,YRNİDEN AÇILACAK OLANLARDA YETERLİLİK BELGESİ ALIP REZERVASYON BİRLİĞİ ÜZERİNDEN YEREL VE ULUSLAR ARASI FUAR'LARA KATILMALIYIZ

Murat Aygün
3.10.2014 13:40:23
Önce gelen turısti nasıl kazıklarız düşüncesinden vazgeçmelisiniz sayn turızimciler

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI