ANKARA’DAN 85 YAŞINDA HASTA YATAĞINDAN KALKARAK YÜCE’Yİ ZİYARETE GELDİ

ANKARA’DAN 85 YAŞINDA HASTA YATAĞINDAN KALKARAK YÜCE’Yİ ZİYARETE GELDİ

YÖREDEN HABER 22.10.2018 12:44:46 31 0
ANKARA’DAN 85 YAŞINDA HASTA YATAĞINDAN KALKARAK YÜCE’Yİ ZİYARETE GELDİ

RİZE-İkinci defa, Çaykur YK Başkanlığı ve Genel Müdürlüğüne getirilen, DOKAP eski Başkanı Ekrem YÜCE’ye karşı olan sevgisi yaşlılık ve hastalık dinlemedi.

Rize, Derepazar’lı hayırsever, eski devlet müteahhitti iş insanı Cemal Sirkeci Vakfı Başkanı Cemal Sirkeci (85) bir hayli ilerlemiş yaşı ve sağlık sorunlarına rağmen 10 yıldır tanıdığı ve görüştüğü dostu, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’yi tebrikle etmek için, yaşadığı Ankara’dan hasta yatağından kalkarak tebrik için Rize’ye geldi.

Dünyaya geldiği Derepazarı İlçesi başta olmak üzere, Türkiye’nin değişik şehirlerinde, Çeşme, camii, şadırvan, mescid, minare, türbe, köprü, yol, kültür yayınları vs. gibi onlarca hayır hizmeti yapmak için müteahhitlik mesleğinden çekildikten sonra, 20 yıl önce kendi ismini taşıyan, Cemal Sirkeci Vakfını kuran, Hacı Cemal Sirkeci, “Kıymetli dostum Ekrem Yüce beyi bir yakınım vesilesiyle bir önceki Çaykur Genel Müdürlüğü görevi esnasında tanıdım. Yaklaşık 10 yıldır tanıdığım Ekrem Yüce Bey, İnsanoğlu, çok güzel bir insan. Hiç bir makamın değiştirmediği, oldukça mütevazı ve beyefendi, dürüş kişiliğiyle ve her insanı bağrına basan ve kendisine tevdi edilen her görevi yılmadan, yorulmadan, çalışan ve işinde başarıya odaklanmış ülkemizin önemli bir bürokratı olarak tanıdım. İşine olan sadakati ve insanlara karşı olan samımı, sıcak ve kucaklayıcı özellikleri ve manevi hassasiyetleri nedeniyle benim üzerimde önemli izler ve hatıralar oluşturdu. Çayımıza birçok ilkleri kazandırıp, Çaykur’da geçmiş dönemde ki görevinde çok başarılı proje ve yatırımlara imza atmış oldu. Geçmişte, Türkiye’nin dört bir yanında devletimize önemli kurum ve kuruluşlar kazandırmış bir eski müteahhit olarak, devlette başarılı olmuş ve çalışmalarını izlemiş bürokratları çok iyi izleyen ve gözleyen birsiyimdir. Çaykur Genel Müdürlüğüne tekrar getirilen dostum Yüce’de ülkemizin bu başarılı bürokratlarından birisidir. Dünyalık hiç bir bağımız olmamıştır. Birbirimizi Allah için seviyoruz. İlerlemiş yaşıma ve devam eden sağlık sorunlarımı hiçe sayarak onun tekrar Çaykur Genel Müdürlüğüne getirilmesi sevincim nedeniyle, hasta yatağımdan kalkıp geldim. Geçmişte, ÇAYKUR’da ve Dokap’ta olduğu gibi, yine ÇAYKUR’a ülkemiz ekonomisi ve milyonlarca çay üreticimiz ve çayımızın geleceği için çok başarılı çalışmalar yapacaktır inşallah. ”dedi.

Çaykur YK Başkanı ve Genel Müdürü Ekrem YÜCE, “Hacı Cemal amcamız, ülkesini ve memleketini çok seven, ilerlemiş yaşına rağmen ismini taşıyan hayır vakfıyla çok hayırlı dua getiren maddi ve manevi hizmetler vermeye devam ediyor. Mühendisiyle birlikte bu yaşına rağmen Rize’miz başta olmak üzere, ihtiyaç duyulan değişik il, ilçe ve beldelerde, hayırlı eserler yapmayı sürdürüyor. Bir büyüğüm olarak şahsıma olan sevgisi ve bendenizin ona olan sevgisi tamamen Allah rızasına dayanmaktadır. Habersiz geldi, gelişinden haberim olsaydı bu hasta haliyle gelmemesi için ısrarcı olurdum. Fakat Allah için sevmek böyle bir şey. Cemal amcamıza Allah’tan sağlıklı uzun ömürler diliyorum”. diyerek elini öptü.

HABER: B.ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı