Ankara’da Rize tanıtım günleri yapılacak mı?

Rizeli olsun olmasın katılanların sayısının yüksek olması, RİZE TANITIM GÜNLERİ nin genel bir sosyal ihtiyaç olduğunu göstermektedir.

YÖREDEN HABER 11.02.2016 09:45:16 30 0
Ankara’da Rize tanıtım günleri yapılacak mı?
Kaçkar53.com
Rize’nin doğal, tarihi, turistik ekonomik ve kültürel zenginliklerinin kapsamlı bir şekilde yer almasının yanında; Büyük şehir kalabalığı içerisinde bir birlerini görme imkanı bulamayan Rizeli hemşerilerimizin birlikte olmaları için güzel bir fırsat olan Ankara’daki “RİZE TANITIM GÜNLERİ” nin yapılıp yapılmayacağını beklenmektedir.
 2010 yılından bu yana kesintisiz olarak Atatürk Kültür Merkezinde yapılan Rize Tanıtım Günlerine Ankara’daki Rizelilerin dışında değişik İllerden Rize günleri için Ankara’ya gelen Rizeliler ile Ankara’daki her kesim yoğun ilgi göstermektedir.
Bu etkinlikler insanımıza Rize mutfağının lezzetlerini tatma fırsatının yanında hemşerileriyle sohbet etme fırsatını da yakalamaktadırlar.
Katılımcılar bu etkinliklerde bir yandan mahalli sanatçıların ezgilerine kulak verirken, diğer yandan bir stantta tulum sesi ile başlayan horon, büyük şehrin yaşam telaşı içinde savrulan insanlarımız için özlemle beklediği bir nevi terapi niteliği taşımaktadır.
Rize Valiliği, Kaymakamlıklar, Belediyeler ve STK nın görsel ve tanıtıcı broşürlerinin yanında Rize’nin güzide Üniversitesi olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin standının da yer aldığı bu etkinliklerde Rize her yönü ile bütün ülkemize tanıtılma fırsatı bulmaktadır.
Rize’deki Tarihi, turistik ve doğa güzelliklerini görmek isteyenler için gezi ve turizm rehberlerine rahatlıkla erişim sağlanmasının yanı sıra, yerli üreticinin ve sanatçıların elinden birebir tanıma imkânı bulduğumuz yiyecek, giyim eşyası, müzik ve belgesel CD’leri ya da geleneksel el sanatları gibi yöresel ürünler de bu etkinlikte tanıtılmaktadır.
Rizeli olsun olmasın katılanların sayısının yüksek olması, RİZE TANITIM GÜNLERİ nin genel bir sosyal ihtiyaç olduğunu göstermektedir.
Bazı sıkıntıların olmasını bir yana koyarsak, başarılı sayılabilecek bir organizasyon olan ve Ankara’daki katılımı en yüksek il tanıtım günleri arasında yer alan RİZE TANITIM GÜNLERİ Rize’deki Rizelilerin yanında Ankara’daki Rizeliler ve Rize sevdalıları tarafından yapılıp, yapılmayacağı şu an için bilinmiyor.
Buna rağmen yine de, Ankara’da ve Rize ili, ilçelerinde görev alan esnaf, bürokrat ve vatandaşlarımız tarafından beklenmektedir.
ANKARA RİZE TANITIM GÜNLERİ nin yapılması için çalışmanın da yapıldığını haber almaktayız.
Konu ile ilgili resmi bir açıklama şu ana kadar yok.
Bursa’da yapılacak olan Rizeliler günü organizasyonunun daha sonra farklı illerde yapılacağı söylemleri de var.
Yeni bir bilgi sahibi olduğumuzda kamuoyu ile paylaşacağız. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI