Ankara’da Rize Günleri Start Aldı

Yazıcı daha sonra Rize’nin çeşitli ilçelerinden gelen hemşerilerinin kurmuş olduğu stantları gezerek sohbet etti.

YÖREDEN HABER 3.04.2014 19:27:00 15 0
Ankara’da Rize Günleri Start Aldı
Başkent Ankara’da düzenlenen ve dört gün boyunca sürecek “Rize Günleri Etkinlikleri” görkemli bir açılış töreni ile başladı...

Rize Günleri Etkinlikleri kapsamındaki açılış törenine Günrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Rize Millet Vekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar, Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap Rize İlçe Belediye Başkanları, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve Ankara’da yaşayan Rizeli vatandaşlar katıldı.


Bu yıl beşincisi düzenlenen Rize Günleri açılışında konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap; “Bu yıl Rize Günlerimizin seçimin hemen ardından yapılması münasebetiyle yeni seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak aranızda bulunuyorum. Beni bu göreve laik gören başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Rizeli hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Rize Günlerinin bu yıl Ankara’da beşincisi düzenlenmektedir. Bu gibi organizasyonların yıllarca içerisinde olan bir kişi olarak bu çalışmaların ilimize ne kadar faydalı olduğunun bilincinde olan bir kişiyim. Rize Belediye Başkanı olarak bundan sonra ortaya koyduğumuz projelerimizi Rize dışında yaşayan insanlarımızın da görüşünü alarak hayata geçireceğiz. Memleketime hizmet etmek benim için ayrı bir gururdur. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışta konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı; “Türiye’nin değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu belirten Bakan Hayati yazıcı, bununla birlikte Rize’nin de gelişim gösterdiğine dikkat çekti. Rize’nin yıllarca hayalini kurtuğu ovit tünelini gerçekleştirdiklerini ve yapımına başlandığını belirten Yazıcı, tünel çalışmasının 2015 yılı sonunda bitirileceğini söyledi. Bizler yapmayı hedeflediğimiz işleri daima yerine getirmiş insanlarız. Sırada inşallah yine Rizelilerin hasretle beklediği Havaalanı projemiz var. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 21 Martta Rize’de yapmış olduğu seçim mitinginde Rizeli hemşerilerimize müjdesini verdi. İnşallah Havaalanımızında yer tespiti çalışmaları bitirilmiş durumda. Ankara da her yıl yapmış olduğumuz Rize Günlerin de yöremizi tanıtıyoruz. Bu organizasyon her yıl daha da büyüyerek devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışın ardından Ankara Kültür Merkezinde Rize ve İlçelerinden kurulan stantları gezen Bakan Yazıcı ve beraberindekiler Rize Belediyesinin kurmuş olduğu stantta çay içerek yöresel ikramları tattılar.

Bakan Yazıcı ve beraberindekileri stanta Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap karşıladı. Rizeli halk şairi Ahmet Çakar’ın atma türküleriyle eğlenceli dakikalar yaşayan Bakan Yazıcı daha sonra horon halkasında halk oyunları ekibine eşlik etti.

Rize Belediyesi personeliyle hatıra fotoğrafı çekinen Yazıcı daha sonra Rize’nin çeşitli ilçelerinden gelen hemşerilerinin kurmuş olduğu stantları gezerek sohbet etti.
 



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI