Ankara ve Bursa Rize Günlerinin değerlendirilmesi

Bu yıl ilk kez düzenlenen Bursa Rize Günleri ile daha önce Ankara'da düzenlenen Rize günleri arasındaki farkı Çamlıhemşi Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun değerlendirdi.

YÖREDEN HABER 16.03.2016 14:24:21 237 0
Ankara ve Bursa Rize Günlerinin değerlendirilmesi
Daha önce Ankara’da düzenlenen ve bu yıl ilk kez Bursa’da 10-13 Mart tarihleri arasında, Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Rize Tanıtım Günleri' hakkında Fuar’a Pazar’dan katılan Çamlıhemşin Ayder ’de Çevre ve Turizm Derneği başkanlığı yapan ve Maran Gıda işletmecisi Ömer Altun açıklamalarda bulundu.

BURSA RİZE GÜNLERİ
“Öncelikle bu günleri düzenleyen ve emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum. Çok güzel bir organizasyondu. Yer çok güzeldi. Konum çok güzeldi. İlk olmasına rağmen çok büyük bir başarıydı. Diğer İllerin katılımından çok çok daha fazlasıyla temsil edildi. Güzel bir reklam ve tanıtım oldu. Tabiki birde Rize ayrıcalığı var. Bunca zaman ülkeyi yöneten Başbakan, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanlarının memleketine de yakışan budur. Kültür ve Turizmin var olduğu Rize’nin görüntüsüne de zaten bu yakışırdı. Ben turizm adına ve dernek adına bunları söyleyebilirim”
GÜNLERİ İLE BURSA GÜNLERİ ARASINDAKİ FARKLAR
“Ayrıca esnaf olarak oraya gittim ve stant açtım. Stantta da gördüm ki, bunu orada ilk kez yaptılar. Daha önce Ankara’da da ilk başlarda bu vardı. Daha sonra bozularak RANT’a çevrildi. Bursa’da bu böyle olmadı. Sadece Rizeli vardı. Sadece Rize’yi, Rizeli temsil etti. Bundan dolayı da ben bir kez daha takdir ve tebrik ediyorum. Fuar’ın sonunda geldiler hepsi bize PLAKET verdiler. Oraya katıldığımızdan dolayı teşekkür ettiler. Bu olağanüstü bir duyguydu. Ankara’da biz bunları yaşayamıyorduk. Ankara’da Rize’yi Kayserili de Kastamonulu da, Konyalı da Erzincanlı da temsil ediyordu. Çok kötü bir şeydi. İkisini halk olarak kıyasladığımızda Bursa halkında Fuar kültürü biraz daha az. Ama aşılanmaya başlandı gibi. İlk iki gün yoğun değildi ama son Cumartesi-Pazar duyan duymayana söyledi ve çok kalabalık oldu. Gittiğimize değdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum ”dedi.   


Kaçkar53.com paylaşan: abuzun
Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI