Ankara Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığı seçimi yapıldı.

Ankara Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığı seçimi yapıldı.

YÖREDEN HABER 29.12.2016 20:08:52 189 1
Ankara Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığı seçimi yapıldı.
Ankara Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığına Muammer BOSTAN tek liste ile ve Ankara’daki Rizelilerin teveccühü ile seçildi.

Ankara Rize Dernekler Federasyon’u 4.Olağan kongre, Akay’daki dernek binasında gerçekleşti. Kongreye delegeler yoğun ilgi gösterirken, seçim birlik beraberlik havasında gerçekleşti.

BASA’ Federasyon’umuzu işin ehline teslim etmenin mutluluğu içerisindeyim.

Kongrede ilk sözü Genel Başkan Süleyman Basa aldı.Süleyman BASA konuşmasında ; 'Bundan 7 yıl önce Rize Dernekler Federasyonu’nu kurduk.7 Yıllık süreçte başta Rize günlerini başlatmak üzere,bir çok etkinliğe imza attık. İnanıyorum ki, yeni yönetim de güzel işlere imza atacak. Bugün görevimizi gönül rahatlığı ile işin ehline teslim ediyorum. Ve diyorum k Mevla’m Rize’ye tahtını vermiş, maalesef biz bahtını açamıyoruz.Ama artık bahtın açıklığı Rize’nindir. 15 Temmuz sürecinden sonra Rizelilerin birlik beraberlikte içinde olmak zorunda olduğunu belirterek herkesi Ankara’da Federasyonumuzun çatısı altında birlikteliğe ve yeni yönetime desteğe davet ediyorum. Başta geçmişte birlikte çalıştığımız federasyonumuz yönetim kurulu üyeleri olmak üzere bizlere destek veren herkese teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum'dedi.

Saygı duruşu ve istiklal marşından sonra divan üyeleri seçildi.Divan Başkanlığına, KAR-DER başkanı Ali HACIFAZLIOĞLU, yazmanlığa Selahattin BAL ,üyeliğe Abdurrahman AKSU seçildi. Divanın oluşmasından sonra denetim, faaliyet raporları ayrı ayrı okunup oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi.Tek listeyle girilen kongrede,liste okundu ve oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni dönemde bayrağı aldığımız yerden çok daha ileriye götüreceğiz

Seçimin gerçekleşmesinin ardından, yeni genel başkan Muammer BOSTAN genel kurula hitap ederek şunları söyledi : 'Öncelikle teveccüh gösteren tüm hemşerilerime teşekkür ederim.Ankara Rize Dernekleri Federasyonu genel başkanı seçilmenin onur ve gururunu bana yaşatan Rabbime şükür ederim.Bu kongrede büyük fedakarlık yaparak ,görevi devreden sayın başkan Basa’ya ve yeni yönetim için feragat gösteren tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.İnşallah yeni dönemde bayrağı aldığımız yerden çok daha ileriye götüreceğiz.Bu makamlar asla şahıslara baki değildir.Bende vakti gelince,arkamızdan gelen bir başka hemşerimize görevi devretmeyi bilmeliyim.Yeni dönemde asla yumruklarımız sıkılı olmayacak herkese sevgiyle elimizi uzatacağız .Ankara’da inşallah yeniden birlik ve beraberliği sağlayacağız ve Rize günlerini Ankara’da ki bütün Rizelilerle beraber el ele organize edeceğiz.Nasıl düğünde,cenazede,horonda berabersek; etkinliklerimizde,sosyal faaliyetlerimizde de beraber olacağız.Tekrardan herkese teşekkür ediyor,yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum'dedi.

Konuşmaların ardından genel kurul,divan başkanlığınca kapatıldı.

Yeni Yönetim,Denetim,Disiplin Asil listeleri ise şu isimlerden oluştu.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Yönetim Asil:
Muammer BOSTAN
Abdurrahman AKSU
Ayşegül HACIOĞLU
Cemal DURMUŞOĞLU
Tamer TURAN
Elmas KUTLU
Emine Tülay SÜLÜNGÜL
Hasan KILIÇARSLAN
İsmail Hakkı YAZICI
Gürkan OFLU
Ahmet İsmail SARGIN
Metin VEZİROĞLU
Osman ALTUN
Sedire METE
Mustafa Kasım ZORLU
Selahattin BAL
Erkan HACIFAZLIOĞLU
Vural GENÇ
Yener YAVUZ
Yılmaz ÇELİK
Zeynep TEPEGÖZ

Denetim Asil: Mustafa BABAL, Turan TOPCAN, Zeki YANGIN

Disiplin Asil: Cengiz TEKİN, Turan KÜTÜKBAŞ, Hasan DELAL

Muammer Bostan’ın Özgeçmişi
Rize Merkez Derebaşı Köyü nüfusuna kayıtlı olan Muammer BOSTAN Karabük’te doğdu. Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olan BOSTAN İşletme Yönetimi üzerine Yüksek Lisans yaptı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret mezunudur. Uzun yıllar Marka ve Avrupa Patent vekilliği üzerine çalıştı. Halen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığında çalışmaktadır. Bir çok sivil toplum kuruluşunda kurucu ve başkanlık yapan BOSTAN, Rize Merkez Derneği (RİMER) Başkanı, KARDER Genel Başkan Yardımcısı ve Genç Demokratlar Vakfı Başkan Vekilliği görevlerini sürdürmektedir. Muammer BOSTAN iki kız çocuğu babasıdır. 

Anahtar Kelimeler:
Ali Hikmet YILMAZ
30.12.2016 12:06:55
ne güzel bir seçim mevlam muavfak etsın.yanlız dikatımı çekti yazmadan geçemeyeceğim.koskaca ankara ridef seçimi yapılıyor.yönetim denetim asıl yedek üyeleri kırksekiz kişi .fotoğrafta onsekiz kişi bu nasıl bir oluşum.birileri lütfen cevap versin.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI