ANKARA PAZARLILAR HATAY’A KARADENİZ ÇIKARTMASI YAPTI

ANKARA PAZARLILAR HATAY’A KARADENİZ ÇIKARTMASI YAPTI

YÖREDEN HABER 12.04.2019 13:15:21 20 0
ANKARA PAZARLILAR HATAY’A KARADENİZ ÇIKARTMASI YAPTI

ANKARA-Dernek çatısı altında Karadeniz müziğimizi icra eden Karadeniz Türkü Topluluğu’muz İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında Karadeniz’i ve Karadeniz müziğini geniş kitlelere yaymak, tanıtmak ve kaynaştırmak amacıyla Hatay’a gitti.

Ankara Pazarlılar Derneği başkanı Selahaddin BAL konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada;

“Derneğimizin kadın kollarından oluşan ve başkanlığını Elmas KUTLU’nun yaptığı RİKAD Karadeniz Türkü Topluluğumuzla İçişleri Bakanlığının katkı sunduğu proje kapsamında ‘Karadeniz Türkülerini Yaşatalım ve Kaynaşalım’ projesiyle konser ve tanıtım için Hatay’daydık.

Dernek yönetimi olarak Hatay’a etkinlikten 2-3 gün önce gittik. Şehir yöneticileri ve devlet kademeleri ile görüşerek projemizi anlatma şansı bulduk.

Medeniyetler şehri olarak bilinen Hatay’da her türlü medeniyeti görmek mümkündü. Projemizin hedefi Karadeniz’i, Karadeniz ezgilerini, ağıtlarını, sevinçlerini, yaşam biçimlerini, geleneklerini türküler ve slâyt gösterileri aracılığı ile ülkemiz insanına ve gelecek kuşaklara aktarmaktı.

42 kişilik koromuz, 24 türkü seslendirdi. Tulumumuz ve horonumuzla Hatay Büyük Şehir Belediyesi HATMEK Salonunda Hataylıları coşturdu; Karadeniz coşkusuna ortak etti.

Konser öncesi Hataylılara sıcak Çaykur çayımızı, Laz böreğimizi ve mısır ekmeğimizi ikram etmemiz ayrı bir güzellik ve ilgi kattı. Antakya kaymakamı Orhan MARDİNLİ yaptığı konuşmada; ‘Halk müziğimizin önemi fazladır. Siz bunun en iyi örneğisiniz. Bizlere Karadeniz’in eşsiz güzelliklerini türkülerinizle tanıttınız, iyi ki varsınız!’ demesi amaca ulaştığımızın göstergesi oldu.

Görevimizi Hatay sokaklarında da sürdürdük. Hatay Büyük Şehir Belediye’sinin tahsis ettiği araçla şehrin güzelliklerini ve tarihi yerlerini gezerken sokaklarda Karadeniz türkülerimiz tulum ve horonumuzla sadece Hatay halkına değil turlarla gelen yerli ve yabancı turistlerle Karadeniz coşkusunu yaşattı.

Gerek türkülerimizle gerek slâyt gösterilerimizle Karadeniz’imizi, Rize’mizi, Pazar’ımızı her yerde tanıtmaya turizme katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bize Hatay’da desteklerini esirgemeyen Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü SAVAŞ’a ve devlet erkânından Antakya kaymakamımız Orhan MARDİNLİ’ye, Defne Kaymakamı Nevzat ŞENGÖK’e, Antakya Emniyet Müdürü Kamil KARABÖR’e, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar MURSTATOĞLU’na, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal GÜLİSTAN’a; salonu ve araçlarıyla bize destek veren Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü SAVAŞ ve Kültür Müdürü Emine ATMACA’ya ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Karadeniz’imizi, Rize’mizi, Pazar’ımızı sadece Ankara’dan değil Türkiye’nin her noktasından tanıtmaya ve turizme katkı sağlamaya devam edeceğiz.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı