ANKARA PAZARLILAR DERNEĞİNDE PANEL

RİZE PAZARLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ÇAY TARIMI VE ZİHNİ DERİN’İ ANMA PANELİ DÜZENLİYOR.

YÖREDEN HABER 21.11.2018 16:06:01 20 0
ANKARA PAZARLILAR DERNEĞİNDE PANEL

Rize Pazarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, 24 Kasım Cumartesi günü, saat 13.00 de Çay Tarımı ve Rize’ye Çayı Kazandıran Zihni Derin’i Anma Paneli Düzenliyor.

Necatibey Cad. 44/9, 3. katta bulunan Dernek Merkezinde düzenlenecek panelde konuşmacı olarak; Dernek Başkanı Selahattin Bal ile Dernek kurucularından dernekçiliğin üstadı Veysel Atacan ve Tarım Bakanlığı bürokratlarından Bahattin Bozkurt katılacak.

Panelden sonra, saat 15.00 de, Zihni Derin’in Cebeci’deki mezarlığı ziyaret edilerek çelenk konacak ve saygı duruşunda bulunulacak. Mezarlığın ziyareti için Dernek önünden araç kaldırılacak.

Başkan Bal: Bağımlı, Ancak Memleketine Bağımlı Bir Gençlik…

Dernek Başkanı Selahattin Bal, panel ve çalışmaları ile ilgili olarak şunları söyledi.

“Bizler, toplam, Pazar ve Rize nüfusu kadar bir nüfusla Ankara’da yaşayan Pazarlılar ve Rizeliler olarak her ay bir etkinlik düzenliyoruz. Bu etkinliklerde, hemşehrilerimizle buluşup bilgilendirme yapıyor ve fikir alışverişinde bulunuyoruz. Dertleşiyoruz ve kaynaşıyoruz.

Bu ayki panelde, Rize’mize çayı kazandıran Rizeyi çay tarımı üssü haline getiren merhum Zihni Derin’i de anacağız. Çay mevsiminin kapandığı şu günlerde, çayımızın ve çaycımızın durumunu ve sorunlarını konuşacağız. Sorunları gelecek çay mevsiminde yaşamamak için alınması gereken tedbirleri ele alacağız. Bu konuyla ilgili Tarım Bakanlığımız ve Çaykur nezdinde girişimlerde bulunacağız.

Bizler gurbette, memleketimizden, kültürümüzden kopmadan yaşamaya çalışıyoruz. Ülkemizde yapılan bağımlılıktan kurtulma programlarını, verilen mücadeleleri destekliyoruz. Ancak biz Dernek olarak, Ankara’da bağımlı bir gençlik, bağımlı bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Memleketine bağımlı, geleneklerine bağımlı örf ve ananelerine bağımlı bir gençlik, bir nesil istiyoruz. Bu şekilde, gelecek nelerimiz, Ankara’da, ülkemizin diğer yerlerinde veya yurt dışında Rizeli kalacaktır. Bu tür etkinliklerle, organizasyonlarla, birlikteliklerle hemşehrilerimizi, gençlerimizi Rize’ye bağımlı kılabiliriz.

Tüm hemşerilerimize ve gurbetçilerimize sevgi ve saygılar sunuyoruz. Cumartesi günü Derneğimize bekliyoruz. Tekrar Zihni Derin ve çay tarımına katkı verenleri onurla anıyoruz ”dedi.

Gerektiğinde iletişim için:

Selahattin Bal:0532-2745601


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı