ANKARA PAZARLILAR DERNEĞİ PAZARIN KURTULUŞUNU ANKARADA KUTLADI.

ANKARA PAZARLILAR DERNEĞİ PAZARIN KURTULUŞUNU ANKARA'DA KUTLADI.

YÖREDEN HABER 11.03.2019 13:02:10 53 2
ANKARA PAZARLILAR DERNEĞİ PAZARIN KURTULUŞUNU ANKARADA KUTLADI.

10 Mart Pazarın düşman işgalinden kurtuluşu münasebetiyle Ankara Pazarlılar Derneği Dernek evinde söyleşi ve tarihimizin konuşulduğu etkinlik düzenledi. Etkinlik akabinde topluca Anıtkabir ziyareti yapılarak saygı duruşunda bulunuldu.

Konı ile ilgili Dernek Başkanı Selahaddin Bal yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bir Pazar nüfusu kadar bir nüfusla Anakara'da yaşayan pazarlılar olarak pazarımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı münasebetiyle her yaş grubundan pazarlılarımızla dernek evimizde söyleşiler yaparak tarihimizi konuşarak kurtuluş günümüzü kutladık. Rize ilinin ilk ilçesi olarak Anıtkabir ziyaretinde bulunduk Anıtkabir özel defterini imzaladık. Dernek Başkanı Bal Anıtkabir özel defterine şunları yazdı.

'Kurtuluş savaşımızın Başkomutanı Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder ATATÜRK Rize’nin ilk ilçesi Pazar'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı münasebetiyle Ankara da yaşayan Rize-Pazarlılar olarak silah arkadaşlarınızın torunları sıfatımızla huzurlarınızdayız. Kurduğunuz Cumhuriyete ve Cumhuriyet değerlerine bağlı kalacağımıza ilkelerinizi canımız pahasına koruyacağımıza and içeriz. Devrimci Atatürk sizin ve vatan uğruna mücadele etmiş tüm şehit, gazi ve geçmişinizin ruhu şad olsun'.


Anahtar Kelimeler:
Fahri Bal
11.03.2019 14:02:11
Bu anlamlı etkinliğin gerçekleşmesini tertip eden güzide derneğimizin yöneticilerini ve tüm üyelerini başkan Selahaddin Bal'ın şahsından kutluyor,saygı&sevgi ve selamlarımı yolluyorum.

Mustafa Memoğlu
12.03.2019 08:32:04
Başkent’te Pazar’ın ve pazarlıların hep sesi oldunuz. Yönetim ve yönetim kurulu başkanı kutluyorum. Selam olsun eski o coşkulu Bayram havasında 10 mart Pazar’ın kurtuluşu kutlamalarına coşkulu kalabalıklar Köyler dahil akın akın insanlar gelirdi yerelde örganızasyon vardı Birlik beraberlik kaynaşma Meydandaki halkın tulumla horon oynamaları. Selam olsun

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI