Ankara İkizdere Derneği ve Güneyce Vakıfı'ndan Meclis Başkanı Kahraman'a ziyaret

Başkent Rize İkizdereliler Derneği ve Güneyce Vakfı TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 23.08.2016 20:04:38 62 0
Ankara İkizdere Derneği  ve Güneyce Vakıfı
Rize, İkizdereliler TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret ederek 15 Temmuz Kalkışması nedeniyle geçmiş olsun dilek ve temennisinde bulundular ve teşekkür ettiler.

Başkent Rize İkizdereliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı, Güneyce Eğitim, Kültür, Sağlık, Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Genel Sekreteri Hızır İnan'ın organize ettiği ziyaret programında; TBMM bir rehber eşliğinde gezilerek, FETÖ' nün darbe kalkışması sırasında bombalanan yerler görüldü.
Daha sonra TBMM Başkanı ziyaret edildi.

Yaklaşık iki saat süren programda TBMM Başkanı İsmail Kahraman; yerel yaşanmışlıklardan anekdotlar anlatarak, tarihsel bir perspektif sunarak, darbelerin tarihini somut örnekler vererek anlattı. Türkiye'nin gelişmesini, büyük devlet olmasını istemeyen iç ve dış mihrakların her zaman böyle girişimleri olabileceğini. Birlik ve beraberliğimizi her koşulda korumamız gerektiğini. Millet olma duygusunun böyle zor günlerde pekiştiğini ifade etti. Barış ve istikrara vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği sayesinde bu kötü günleri aştığımızı, Allah bir daha böyle günler yaşatmasın diye tüm katılımcılarla birlikte dua edildi.

Toplantının sonunda Hızır İnan tarafından Başkan' a kabulü için teşekkür edildi. Dernek ve Vakıf çalışmaları için desteklerini talep etti.

Ziyaret programına; Güneyce Vakfı Genel Başkanı Kamil Günaydın ve Eşi Resmiye Günaydın, İkizdereliler Derneği Kurucu Başkanı Bahattin Karagöz, Dernek ve Vakıf Y. K. Üyesi Nedim Akbayrak, Vakıf Y. K. Üyesi Abdullah Hacımustafaoğlu, Dernek Başkan Yardımcısı Hamit Zehir, Kızı Özlem Zehir, Ankara Müftü Yardımcısı İlyas Dilbaz, Ahmet Dilbaz, İşkadını Sema Alemdar, Dernek Y. K. Üyesi Efsanur Şipal oğlu Tolga Kumbasar, Vakıf Y.K. Üyeleri Seyfullah Terzi, İsmail Hakkı Akay, Ahmet Akgümüş ve Ali Naci Çakır, Ercan Onbaşıoğlu, İstek Acar Akçay, Nafiz Köseoğlu, Eyüphan Akbayrak, Yaşar Akyıldız katıldılar.

 Güneyce Vakfı Başkan Vekili Av. Sedat Saruhan yaptığı açıklamalarda 'Sayın Meclis Başkanım,Değerli Hemşehrilerim,Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum' dedi.

Saruhan '15 temmuz günü dış güçler ile, milletimiz ve kamunun içine sızmış fetullah terör örgütünün birlikte gerçekleştirmek istediği, darbe ve işgal girişiminde, haince saldırıya uğrayan ülkemiz ve millet meclisimiz büyük yaralar almıştır. Bu saldırı sırasında meclisi olağanüstü toplantıya çağırarak, meclis toplantısının yapılmasını sağlayan, 100 kadar milletvekiliyle birlikte, meclisin içinde bombalar patlarken ölümü göze alarak, millet meclisini terk etmeyen, meclis başkanımıza ve milletvekillerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunmak üzere Güneyce Eğitim, Kültür, Sağlık , Kalkınma ve Dayanışma Vakfı ve Başkent Rize İkizdereliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak siz, meclis başkanımızın huzurunda bir araya gelmiş bulunmaktayız.
Geçmiş olsun, soyadı gibi “Kahraman” Sayın Meclis Başkanımız. Sizinle büyük onur duyuyoruz' söyledi.

Vakıf Başkanı Av.Sedat Saruhan 'Hemşehrimiz, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip ERDAĞAN, “ölümüne” diyerek, darbe ve işgal girişime karşı durmak için , bizleri meydanlara ve sokağa çıkmaya davet etti. “ Ben de orada olacağım” dedi. O saatlerde zaten sokağa çıkmaya başlamış olan milletimiz bir an için tereddüt etmeden topyekün, sokağa, meydanlara çıktı.

Gazi meclisimiz, liderliğinizle, hiç vakit kaybetmeden, gazilik sıfatına yakışır şekilde, çok hızlı tepki ve dayanışma gösterdi. Milletimiz kendisini uçaklara, helikopterlere, tanklara, füzelere ve mermilere siper etti. Kahraman polisimiz ve kahraman askerlerimiz de buna cansiperane destek verdi ve darbe ve işgal girişimi birkaç saat içinde bastırıldı. Böylece, milletiyle, meclisiyle, polisiyle ve askeriyle tüm dünyaya demokrasi dersi verildi. Ancak bir çok ülke ve millet ne yazık ki bu dersi alamamıştır. Bu dersi alamayanlar, ilerde bunun bedelini çok daha ağır bir şekilde ödeyeceklerdir.

Bu musibetten hayırlar da çıkmıştır. Fetullah terör örgütü kendisini deşifre etmiştir, artık temizlenmeleri çok daha kolay hale gelmiştir, Yenikapı dayanışması ile milletimiz bütünleşmiştir, dost ve dostmuş gibi görünen ülkeler ve milletler kendilerini açık bir şekilde bir kez daha göstermişlerdir. Milletimiz şanlı geçmişine yakışır şekilde, yaralarını çok hızlı sarmıştır ve yarınlara daha emin adımlarla yürüyecektir. Bizi durdurmayı hiçbir güç başaramayacaktır. Milli birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendiren devlet büyüklerimize ve siyasilerimize selam olsun.

Bu arada bir kez daha, tüm kahraman şehitlerimize Allahtan rahmet, tedavisi süren tüm kahraman gazilerimize de acil şifalar dileriz. Şehit ve gazilerimize ve tüm emeği geçenlere minnettarız. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun, hepinizi tekrar saygı ile selamlıyorum' dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI