ANKARA ÇAYELİLİLER DERNEĞİNDEN TÜRKMEN AİLELERE YARDIM ELİ

Ankara Çayelililer Derneği ve Ankara Altındağ Kaymakamlığının gerçekleştirdikleri anlamlı bir organizasyonla Ankara’da yaşayan Türkmen ailelerini ziyaret ettiler.

YÖREDEN HABER 23.11.2017 18:40:54 7 0
ANKARA ÇAYELİLİLER DERNEĞİNDEN TÜRKMEN AİLELERE YARDIM ELİ

Ziyarete Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Tanık Koruma Kurulu Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Altındağ AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Karaca, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Kayra ve Ankara Çayelililer Derneği Başkanı Mehmet Celal Arıcı katıldı. 

Ziyarette ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye yerleşen 100 aileye gıda, 150 aileye ise giyecek yardımı yapılırken miniklerde unutulmadı. Savaşın acımasız yüzü ile küçük yaşta tanışan minikler Türkiye’de sıcak bir yuvaya kavuşmanın huzurunu yaşarken Ankara Çayelililer Derneği ve Altındağ Kaymakamlığı da minikleri giyecek ve oyuncaklarla sevindirdi. 

Ziyaret, ailelerin sorunlarının dinlenmesi ve ailelerle bir süre sohbet edilmesinin ardından sona erdi.  

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Ankara Çayelililer Dernek Başkanı Mehmet Celal Arıcı şunları söyledi: “Gerek Devlet büyüklerimiz; gerekse bizler, vatanımızda misafir olan Türkmen kardeşlerimize bu kış gününde sıcak bir ziyarette bulunduk ve onların dertlerine ortak olmaya çalıştık. Bir faydamız dokunmuşsa ve yüzlerinde ufacık bir tebessüme sebep olabilmişsek bu bizim için en büyük mutluluktur. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı,  proje ortağımız Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Dernek Onursal Başkanımız Fatih İslam Karaoğlu ve hayır sever dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” 

Kaynak: İsmail ÇORAPÇI 


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı