ANDON ÇAĞRANKAYA BAĞLANTI YOLUNU İNCELEME

ANDON ÇAĞRANKAYA BAĞLANTI YOLUNU İNCELEDİ

YÖREDEN HABER 1.10.2019 11:36:50 36 0
ANDON ÇAĞRANKAYA BAĞLANTI YOLUNU İNCELEME

Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, turizm yolları kapsamında çalışmaları süren Andon - Çağrankaya bağlantı yolunu inceledi.

Başkan Türüt’e; Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Bayram Ali Çapoğlu, İl Özel İdaresi Kontrol Mühendisleri, yüklenici firma yetkilisi ve Küçükçayır Köy Muhtarı eşlik etti.

Kontrol mühendisleri ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Türüt ” Çevreye ve doğaya karşı olumsuz etkenlerin en alt seviye indirilmesi ve projenin güçlendirilmesi için bu kapsamda onarım çalışmalarına başlanan 21 km’lik 'Rize Merkez Küçükçayır Köyü-Çağrankaya Yaylası” arası yolun 6 km kısmının tüm altyapı çalışmaları tamamlanmış olup geri kalan 16,9 km’lik güzergâhta yol genişleme amaçlı kazı çalışmaları devam etmektedir. Genişleme ve sanat yapıları imalatları tamamlandıktan sonra 14,4 km’lik yol platformunun beton kaplanması planlanmaktadır. Böylece bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yaylalarına daha rahat ve güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlayacağız.Turizm yolları kapsamında, doğayı ve bu dokuyu turizme kazandırma amacında olaraktan turizmin ilimizde konuşulmasının ötesine geçip bu süreçten sonra yaşanabilir bir noktaya gelmesini istiyor ve çalışmalarımızı bu çerçevede sürdürüyoruz.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI